Cresterea copilului

#scaune masina #copii #cazaturi #accidente minore #televizor #role #medicamente #bicicleta

6 sfaturi pentru siguranta copilului tau

n intreaga lume, un copil moare la fiecare 30 de secunde din cauza unor accidente minore, care ar putea fi evitate. De asemenea, milioane de copii sunt raniti in diverse moduri stupide, care le-ar putea schimba complet viata. Din dorinta de a cunoaste, de a afla lucruri noi, copiii sunt predispusi la cazaturi si alte accidentari, insa este important de stiut ca aceste incidente pot fi evitate. Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa il tii in siguranta pe cel mic.

1 Instaleaza corespunzator scaunul pentru masina

Pentru protectia copilului, este important ca scaunul din masina sa fie instalat corespunzator. Potrivit unor statistici recente, aproximativ 73% din scaunele pentru copii nu sunt instalate corect, motiv pentru care se pot intampla accidente.

Astfel, centura ar putea fi prea lejera, iar cel mic ar putea sa cada din scaun, in cazul unei frane bruste sau, daca centura e prea stamta, copilul ar putea suferi mici leziuni.

2 Alege cu atentie mobilierul din casa

In fiecare saptamana, un copil moare din cauza mobilierului sau al televizorului din casa. Inainte sa mobilezi camerele, gandeste-te daca micutul tau ar putea sa se catere pe mobilier si sa traga de diverse obiecte care l-ar putea rani.

3 Nu lasa medicamente la indemana copiilor

Copiii sunt foarte curiosi si, deoarece medicamentele au forma bomboanelor, cei mici sunt tentati sa le inghita. La fiecare opt minute, un copil ajunge la Urgente, din cauza consumului de medicamente si in 9 din 10 cazuri, medicamentele apartin adultilor.

Asadar, incearca sa privesti casa din perspectiva unui copil si nu lasa niciodata la vedere medicamente care ar putea fi periculoase pentru el.

4 Nu lasa obiecte mici la vedere

Baterii, brelocuri, chei, monede - toate acestea pot reprezenta un adevarat pericol pentru sanatatea copilului tau. Acesta le poate inchiti rapid si se poate ineca.

5 Pastreaza legatura cu antrenorul copilului

Este important sa te interesezi frecvent de starea copilului la antrenamentele de fotbal, baschet, tenis, volei etc. Pentru ca micutul sa fie sanatos, este important sa ramana hidratat, sa foloseasca echipamentul potrivit si sa fie ingrijit atunci cand se loveste.

6 Atrage-i atentia copilului

In cazul in care copilul este distras mare parte a timpului, este important sa il faci atent de pericolele din jur. Invata-l sa verifice cu atentie daca trec masini, inainte de a traversa, sau aminteste-i sa isi puna mereu casca atunci cand se plimba cu bicicleta sau cu rolele.

Sursa foto: childrenshospital.vanderbilt.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare