Cresterea copilului

#carti #copii #bunele maniere #animale

7 carti utile pentru copilul tau

Varsta frageda este momentul in care creierul absoarbe orice informatie asemenea unui burete. Acum este cea mai potrivita perioada in care poti insista ca micutul tau sa citeasca, sa se documenteze si sa afle tot ce misca in jurul lui. Daca deja este la scoala, acesta este momentul cel mai prielnic pentru ca el sa devina mai istet, deoarece curiozitatea copilului atinge in acest moment cote maxime, iar stilul si caracterul sau se contureaza.


Iata cateva carti pe care ai fi bine sa i le oferi copilului tau si pe care el ar trebui sa le citeasca:


1 Bunele maniere pentru copii


Chiar daca micutul tau este manierat si l-ai invatat regulile generale despre cum ar trebui sa se poarte in societate, in mod sigur va descoperi in acest ghid informatii aprofundate pe care nu le stia. Cartea ii va arata copilului care este modul corect in care trebuie sa salute o persoana, care sunt formele politicoase de adresare, cum se sta corect la masa, cum este indicat sa se poarte la scoala, la locul de joaca, modul in care trebuie sa socializeze cu vecinii sau care sunt cele mai potrivite lucruri pe care trebuie sa le spuna in diverse situatii.


2 Meseriile


Foarte multi copii mici spun ca isi doresc sa devina doctori, profesori sau cantareti atunci cand vor fi mari. Unii spun acest lucru pentru ca intr-adevar au dezvoltat o pasiune pentru aceste meserii, insa altii o fac tocmai pentru ca nu cunosc si alte optiuni.


Cartea „Meseriile” il va lumina pe copilul tau cu privire la ce presupun in general meseriile, care sunt responsabilitatile si ce ar trebui sa faca el daca opteaza pentru un astfel de job. Ghidul prezinta fiecare meserie in parte, cu ilustratii semnificative.

3 Vreau sa stiu mai mult: 1001 de intrebari si raspunsuri

 

Un ghid de cultura generala cu cele mai frecvente intrebari si raspunsuri din sute de domenii ar trebui sa existe in fiecare biblioteca. Aceasta carte ii va oferi copilului tau raspunsuri la intrebarile pe care ti le pune poate in mod frecvent si il va ajuta sa fie mai informat, mai documentat si mai bine pregatit. Un copil cu o cultura generala bogata se face remarcat cu usurinta la scoala datorita asocierilor pe care le poate face din diverse domenii si a modului atractiv in care vorbeste.


4 Corpul nostru : Intrebari si raspunsuri


Chiar daca nu a ajuns inca la varsta la care face cursurile de anatomie, este bine totusi ca micutul tau sa isi cunoasca, intr-o oarecare masura, corpul.  In plus, atunci cand va ajunge sa invete la scoala despre acest subiect, el va fi deja pregatit si in mod sigur va incepe cu nota maxima.


5 Cartea mea cu animale : Animale de companie


Foarte multi copiii isi doresc sa aiba un animal de companie, fara sa stie foarte multe lucruri despre ele, fara sa stie ca acestea inseamna o responsabilitate si ca au nevoie de ingrijire, de afectiune si protectie. Acest ghid ii va oferi copilului foarte multe informati utile despre animalele de companie. Cu siguranta copilul tau nu stie faptul ca un animal trebuie hranit intr-un anumit mod, ca pozitionarea culcusului este un aspect foarte important, ca in functie de rasa are diferite obiceiuri neplacute pentru stapan (cateii rod incaltamintea, pisicile lasa foarte mult par etc), ca igiena este importanta pentru a preveni contractarea unor boli etc.


6
La tara


Daca vrea sa descopere mai multe informatii despre viata la tara, despre  peisaje - campii, imasuri, zavoaie - animale domestice si plante pe care agricultorii le cresc in gospodariile lor, aceasta carticica  va fi perfecta pentru copil. Micutul tau o va aprecia mai ales daca nu are bunici la tara si daca nu a luat niciodata contact cu o astfel de lume.


7
Cum se face


Cu ajutorul acestei carti copilul tau va descoperi, pas cu pas, cum se produce o bicicleta, un pantof, un creion, un timbru postal, un automobil, un bloc si multe alte lucruri care ii starnesc curiozitatea. Copilul tau va fi fascinat de complexitatea si tehnologia cu care sunt create anumite lucruri care la prima vedere par a fi banale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului