Cresterea copilului

#activitati copii #jocuri copii #jocurile copilariei

7 jocuri amuzante de incercat cu copilul la mare

Esti in vacanta la mare cu copilul, iar apa si nisipul sunt principalele "ingrediente" pentru distractia copilului tau. Cu ajutorul jucariilor pentru plaja, a doi, trei parteneri de joaca si cu un strop de imaginatie, aveti "reteta" perfecta pentru cel mai reusit si amuzant sejur estival al micutului. Iata cateva idei de jocuri si activitati distractive pe care le poate incerca prichindelul tau pe nisipul fierbinte, dar si printre valurile marii!

1 Castele de nisip

Realizarea castelelor din nisip este cea mai populara activitate pe plaja pentru copii.

Micutul nu are nevoie de foarte multe instrumente ca material de lucru. De multe ori, nisipul, apa si manutele lui sunt suficiente pentru a crea cele mai amuzante si interesante castele de nisip.

Pot fi folosite si forme speciale de nisip, care sa ajute la crearea castelului, insa cel mai indicat este sa lasi imaginatia micutului tau sa lucreze si sa creeze doar cu manutele lui corpurile constructiei, tunelurile sau labirinturi secrete.

2 Volei pe plaja/apa

Mingea nu trebuie sa lipseasca din bagajul cu jucarii de plaja al micutului tau. Fie ca este folosita la o partida de volei pe nisip, fie ca jocul are loc in apa, este una dintre cele mai distractive metode pentru a-l distra pe micutul tau in vacanta la mare.

3 Frisbee

Aruncarea discului este o alta activitate interesanta de jucat pe plaja impreuna cu micutul. Briza marii ajuta foarte mult la deplasarea discului rotativ si il face pe micutul tau sa fie mai atent si sa alerge mai mult pentru a-l prinde. Asadar, nu-l lasati acasa. Se poate dovedi solutia salvatoare de la monotonie.

4 Magarus

Magarusul este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii, iar la plaja este si mai interesant atunci cand este jucat in apa.

Luati o minge, adunati mai multi jucatori si trageti la sorti pentru a numi un magarus. Stati in apa (la adancime foarte mica) si aruncati mingea de la unul la altul, astfel incat sa fentati mereu magarusul. Acesta va incerca sa intercepteze mereu mingea, iar cel care nu o va arunca corect si o va pierde in favoarea copilului care e magarus, ii va lua locul.

5 Ridicarea zmeului

Briza marii ajuta nu doar la buna deplasare a unui frisbee, ci si la inaltat zmeie.

Pentru a fi si mai amuzant si interesant pentru micut, nu il cumpara. Provoaca-l pe copil si incercati sa construiti impreuna zmeul. Satisfactia va fi mai mare pentru prichindel atunci cand va vedea cum se ridica zmeul creat de mainile lui.

6 Cursa dupa scoici

Plajele sunt pline de scoici de toate formele si marimile, care reprezinta o atractie pentru micuti. Chiar daca si culegerea lor de pe plaja reprezinta o activitate placuta pentru micut, aceasta ar putea fi si mai amuzanta, daca ati organiza, impreuna cu mai multi copii, o cursa speciala dupa scoici.

Fa regulile jocului si stabileste un premiu. De la bun inceput micutii trebuie sa stie cat timp au la dispozitie, ce fel de scoici trebuie sa adune si care sunt premiile puse la bataie.

7 Coliere si bratari din scoici

Pune creativitatea micutului la incercare si provoaca-l sa creati impreuna coliere si bratari sau alte accesorii din scoici. Este o activitate amuzanta pentru micut si ai ocazia sa porti bijuterii unicat, create de mana copilului tau.


Foto: Pepperspollywogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare