Cresterea copilului

#bebelusi #rabdare #comunicare copil #ingrijire bebelusi #prieteni noi

7 lucruri pe care le inveti de la bebelusul tau

Se stie ca batranii sunt inteleptii care te invata o multime de lucruri esentiale in viata. De aceea, nu te-ai gandit nicio clipa ca un bebelus cat o mana de om ar putea deveni un fel de mentor pentru tine in anumite privinte. Bebelusul tau te poate invata ce este rabdarea, cum sa zambesti mai mult si sa iti faci prieteni noi, sa fii mai puternica si fericita, chiar si cu putin timp liber.

Iata lectii de viata pe care ti le "preda" un bebelus!

1 Sa iti faci prieteni noi

Atunci cand esti mamica, esti ca un magnet pentru cei din jur, in special pentru alte mamici, care empatizeaza cu statutul tau si incep sa-ti impartaseasca sfaturi si experiente, iar pana sa iti dai seama, deveniti prietene.

Bebebelusul tau este si un intermediator activ in a lega relatii sociale si prietenii cu ceilalti. Acest lucru se intampla de obicei cand invata sa mearga si se apuca cu manutele de persoane din jur sau de alti copii, parca spunandu-ti ca "mami, uite un posibil prieten, vorbeste cu el".

2 Sa fii rabdatoare

Daca esti genul de persoana careia ii lipseste rabdarea dintre calitati, dupa ce vei deveni mama si vei avea grija de bebelusul tau, vei descoperi ca o aveai, dar era ascunsa undeva in interiorul tau.

Nimic din cresterea si educarea unui copil nu se poate face fara timp si rabdare. Asa ca daca nu esti inzestrata cu ea, o vei dobandi! Si este meritul bebelusului tau pentru asta!

3 Sa zambesti sau sa razi mai mult

Oricat de dezastruoasa ar fi o zi pentru tine, atunci cand bebelusul tau rade, corpul tau se relaxeaza si constati ca este imposibil sa nu ii raspunzi cu aceeasi moneda.

Daca nu ai realizat pana, atunci esti pe cale sa descoperi ca nu poti rezista zambetelor dragalase pe care micutul ti le arunca frecvent si ca viata este mai frumoasa atunci cand zambesti.

4 Sa functionezi normal, chiar si fara somn

Pana nu demult credeai ca fara cele 8-10 ore de somn, ai fi ca o "leguma" care nu este in stare de nimic pe timpul zilei. Bebelusul tau ti-a demonstrat, inca de cand s-a nascut, ca poti functiona - si inca foarte bine - chiar si cu ceva mai putin somn la activ. Concluzia - "daca vrei, poti"!

5 Sa gresesti si sa inveti din asta

Probabil ca niciodata nu ai crezut in dictonul "din greseli se invata" sau ai incercat sa le eviti cat ai putut de mult. Spiritul tau perfectionist nu ti-a permis sa le faci, daramite sa ai ocazia sa inveti din ele.

Micutul tau iti demonstreaza ca greselile sunt inevitabile si ca nu sunt un capat de drum, ci o oportunitate de a fi mai bun. De exemplu, cand bebe cade si se loveste tare de ceva din casa, vei observa ca in timp invata ca nu mai trebuie sa faca acea miscare, dar nu inseamna ca va evita mereu acea zona.

6 Sa fii multifunctionala

Atunci cand esti mama si ai grija de un bebelus, vei constata ca nu mai poti acorda la fel de mult timp spalatului, machiatului sau cumpraturilor pentru ca bebe are nevoie de tine aproape in fiecare clipa. Mai mult decat atat, vei descoperi ca esti o supermamica care este capabila sa gateasca in timp ce hraneste bebelusul sau sa faca curat in timp ce se joaca cu acesta.

7 Sa fii organizata si precauta

Atunci cand ai bebe, trebuie sa inveti sa fii organizata pentru a putea face fata ingrijirii lui, dar si altor treburi importante. In plus, nu mai mergi pe mana spontaneitatii si neprevazutului cand pleci la drum si ai grija de el, ci esti precauta. Daca pleci in calatorie, verifici de doua ori bagajelul pentru el sau daca e putin racit, te asiguri ca ai toate medicamentele in casa etc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului