Cresterea copilului

#bune maniere #copii #jucarii #permisiune #poilitete

7 maniere pe care un prescolar trebuie sa le deprinda

Niciun copil nu se aseamana cu altul, din punct de vedere temperamental, insa este important ca toti sa cunoasca si sa respecte aceleasi reguli. Sa fii manierat nu este un lucru dificil, mai ales daca deprinzi abilitati de acest tip inca din copilarie. Iata cateva dintre manierele pe care orice prescolar ar trebui sa le deprinda.

1 Trebuie sa puna mereu mana la gura atunci cand stranuta sau tuseste

Este important sa ii explici prescolarului tau ca nu este frumos sa tuseasca sau sa stranute langa alte persoane, fara sa isi acopere gura, intrucat risca sa imprastie germeni periculosi in jurul sau. De asemenea, este bine sa iti inveti copilul sa se spele pe maini dupa ce a stranutat.

2 Nu trebuie sa vorbeasca cu gura plina

Una dintre manierele pe care copilul tau ar trebui sa o cunoasca este aceea ca nu este frumos sa arate tuturor ce mananca el. Pe langa faptul ce este inestetic, copilul se poate ineca daca vorbeste in timp ce are mancare in gura.

3 Trebuie sa ceara voie

Atunci cand prescolarul deranjeaza o persoana ocupata, trebuie sa ii ceara scuze ca o deranjeaza. La fel trebuie sa faca si daca vrea sa intre in fata cuiva, fara sa mai stea la rand. Este important, asadar, sa il inveti sa ceara permisiunea de fiecare data cand vrea sa faca ceva care ar putea sa ii deranjeze pe ceilalti.

4 Este important sa respecte proprietatea altora

Copilul trebuie sa stie sa respecte lucrurile altora si sa ceara voie daca vrea sa le foloseasca. De asemenea, este important ca prescolarul sa stie ca nu este frumos sa sara gardurile in curtile altor persoane si ca, daca mingea sa a ajuns pe proprietatea altor persoane, spre exemplu, trebuie sa ceara voie pentru a intra sa o recupereze.

5 Copilul trebuie sa fie politicos

Este important sa iti inveti copilul, de mic, sa fie politicos, sa spuna "te rog" atunci cand are nevoie de ajutorul cuiva si "multumesc" odata ce a fost ajutat.

6 Este bine sa imparta lucrurile cu ceilalti

Copiii sunt, de obicei, foarte atasati de jucariile lor si nu sunt foarte fericiti atunci cand vor si altii sa se joace cu ele, insa trebuie sa invete sa imparta cu cei din jur obiectele cu care se joaca ei.

7 Copilul trebuie sa invete sa vorbeasca incet

Cei mici au obiceiul de a vorbi foarte tare, insa sunt anumite locuri, precum bibliotecile, unde ar trebui sa vorbeasca mult mai incet. Invata-ti copilul sa vorbeasca incet.

Sursa foto: mindware.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului