Cresterea copilului

#travaliu #nastere #contractii #travaliu nastere

7 metode naturale de inducere a travaliului

Fie ca ai depasit termenul in sarcina, ca prezinti riscuri sau complicatii sau ca vrei sa eviti metodele medicale invazive de inducere a travaliului, exista solutii naturale, mult mai blande si la indemana prin care sa initiezi primele contractii si sa grabesti nasterea bebelusului tau. Sexul, stimularea sfarcurilor, acupunctura , plimbarile si ananasul sunt numai cateva dintre ele.

1 Sexul

Sexul este unul dintre cele mai la indemana, naturale si placute metode prin care poti induce travaliul si nasterea, atunci cand esti la termen sau l-ai depasit. Sperma partenerului contine prostaglandine, niste acizi grasi care au, printre altele, si rolul de a facilita deschiderea colului uterin sau ruperea apei.

Oxitocina (ocitocina) este un hormon care se elibereaza in timpul orgasmului la femei si poate ajuta in initierea contractiilor uterine specifice travaliului.

2 Stimularea sfarcurilor

Stimularea manuala a sfarcurilor poate ajuta la inducerea travaliului, tot datorita eliberarii ocitocinei, un hormon secretat de glanda hipofiza, care este responsabil de initierea si stimularea contractiilor uterine, in vederea grabirii nasterii. Se pare ca stimularea sfarcurilor elibereaza mai multa oxitocina decat sexul.

3 Acupunctura

Daca esti obisnuita cu astfel de practici naturiste sau alternative medicale, atunci trebuie sa stii ca acupunctura este pe lista metodelor naturale de inducere a travaliului in sarcina.

Presarea anumitor puncte de pe corp contribuie la declansarea travaliului . Incearca sa mergi la un spceialist in aceasta practica, pentru mai multa siguranta si pentru a fi sigura ca se ating punctele corespunzatoare.

4 Ananasul

Alimentele au multe calitati in sarcina si sanatate, dar se pare ca reusesc sa fie de folos si pentru a grabi aparitia travaliului. S-a descoperit ca anumite enzime regasite in ananas ajuta la ruperea membranelor amniotice sau la pierderea dopului cervical (ruperea apei).

5 Plimbarile

Statul in pat si asteptarea ca travaliul sa vina nu ajuta. Misca-te, mergi cat mai mult si fa plimbari lungi.

Activitatea fizica ajuta fatul sa se aseze intr-o pozitie adecvata pentru nastere si grabeste declansarea travaliului. Asadar, chiar daca burtica este din ce in ce mai mare, iar mersul devine o povara, depune efortul de a continua sa faci miscare. Urcatul scarilor sau dansul pare sa se impace cel mai bine cu inducerea travaliului.

6 Condimentele picante

Daca ai un stomac sanatos si rezistent si numai daca stii ca nu iti provoaca disconfort greu de indurat, poti opta si la consumul de alimente picante in vederea declansarii induse a travaliului. Nu apela la aceasta metoda daca stii ca iti face rau.

7 Uleiul de primula

Cunoscut si sub numele de Evening Primrose Oil, uleiul de primula pare sa fie o planta care ajuta nu numai in sporirea fertilitatii, ci si la provocarea travaliului. Contine un substitut al prostaglandinelor, care ajuta cervixul sa se pregateasca de nastere. Mai mult decat atat, se pare ca acest tip de ulei favorizeaza eliberarea naturala de prostaglandine in organism.

Consulta intotdeauna medicul inainte de a apela la un remediu naturist pe baza de plante sau ierburi terapeutice, deoarece se pot dovedi periculoase pentru tine si fat. De asemenea, este indicat sa te sfatuiesti cu medicul asupra oricarei metode naturale la care vrei sa apelezi pentru inducerea travaliului, pentru a nu-ti pune in niciun fel sarcina sau viata in pericol.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului