Cresterea copilului

#copii #carti #romane #contele de monte cristo #david copperfield #Calatoriile lui Gulliver

7 romane clasice din care copiii pot invata lectii importante

Copilul tau poate invata multe lectii din carti, iar romanele clasice reprezinta un punct de reper pentru cultura acestuia. Fie ca este atras de aventuri, fie ca ii plac romanele de dragoste si prietenie, este important ca el sa cunoasca mai multe povesti din carti pentru a-si forma viziunea despre viata. Iata cateva romane din care care copilul tau poate invata lectii importante.

1 Calatoriile lui Gulliver

Povestea lui Gulliver ii invata pe copii sa isi largeasca orizonturile, pastrandu-si mintea deschisa catre nou. Imaginatia copiilor poate atinge cote nebanuite atunci cand citesc povestile din acest roman in patru parti. Prin intermediul acestei povesti, copilul invata ca, uneori, trebuie sa se descurce si sa se adapteze singur la situatiile in care este pus.

2 David Copperfield

In momentul in care copilul tau va citi povestea lui David Copperfield, va invata cu siguranta ce inseamna rabdarea si compasiunea. In plus, va afla ce inseamna egalitatea de sanse dintre femei si barbati.

3 Contele de Monte Cristo

Acest roman il invata pe copilul tau ca viata nu este intotdeauna corecta, iar gustul razbunarii nu este mereu dulce.

4 Robisnon Crusoe

Romanul prezinta viata lui Robinson Crusoe dupa ce naufragiaza pe o insula tropicala. Este un mijloc prin care copilul tau poate invata ca, uneori, ca sa supravietuiesti, trebuie sa te reinventezi si sa te descurci cu mijloacele pe care le ai la indemana in acel moment.

5 Mandrie si prejudecata

Dupa ce va citi acest roman, copilul tau isi va forma o parere despre ceea ce conteaza cel mai mult in viata. De asemenea, va invata cat de importanta este socializarea in viata fiecaruia.

6 Micutele doamne

Odata ce copilul tau va citi romanul "Micutele doamne", va sti ce inseamna stereotipurile de gen, va afla mai multe despre ce inseamna sa fii mama si, in plus, va cunoaste povesti de dragoste din care, la un moment dat, ar putea sa se inspire.

7 Watership Down

Povestea ii va arata copilului tau ca nu exista niciun loc mai bun ca acasa. Watership Down este un roman de fictiune care spune povestea unor iepuri in cautarea unui loc ferit de primejdii unde sa isi poata duca traiul fara griji.

Sursa foto: ld-fashionedcharm.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare