Cresterea copilului

#jocuri #copii

8 jocuri amuzante pentru copii

Pentru zilele innorate sau ploioase de primavara, ai nevoie de anumite trucuri pentru a-i tine pe copii ocupati in casa. Distrage-le atentie cu anumite jocuri amuzante, dar care sa le stimuleze inteligenta si creativitatea in acelasi timp.


Geamantanul


Pentru acest joc, este nevoie de doua persoane „inarmate” cu cate o foaie si un pix. Lasa-l pe copil sa spuna alfabetul in gand si spune stop dupa cateva secunde. In functie de litera la care se opreste, streceti pe hartie cat mai multe obiecte care sa incapa intr-un geamantan. Stabiliti un timp de 2 minute in care va este permis sa scrieti pe hartie toate cuvintele care va vin in cap.


Spre exemplu, litera R: ruj, rubin , radiera, racleta, radio, robot, roba etc.


Fazan


Ca si in cazul jocului Geamantanul, unul dintre participantii la joc incepe sa spuna in gand alfabetul, iar celalalt spune la un moment dat STOP. Litera la care se opreste este litera cu care se incepe un cuvant, iar cealalta persoana, la randul sau, trebuie sa spuna un cuvant care incepe cu ultimele doua litere ale cuvantului precedent.


De exemplu: lingura -> rapsodie -> iepure -> regat -> atribut -> util etc.


Sah


Sahul este un joc care stimuleaza mintea si este potrivit pentru a incuraja dezvoltarea inteligentei si a anticiparii unor miscari. Daca micutului tau va incepe sa ii placa sahul, el isi va dezvolta abilitati cum ar fi rezolvarea problemelor matematice, logica, gandirea clara in situatii limita, rabdarea, puterea de analiza si concentrare, controlul personal etc.


Jocuri de carti


Jocurile de carti sunt foarte distractive mai ales daca sunt jucate de cel putin 3 persoane. Septica, razboi, macao, trombon etc sunt doar cateva dintre jocurile care il vor distra pe copilul tau, dar si care va vor apropia si va vor ajuta sa petreceti timp de calitate impreuna.


Monopoly


Monopoly este un joc de strategie al carui scops este sa deveii cel mai bogat jucator prin cumpararea, inchirierea si vanzarea proprietatilor imobiliare. Un astfel de joc il va ajuta pe copil sa isi dezvolte intuitia, imaginatia si sa puna la cale adevarate planuri de bataie.


Un astfel de joc poate sa dureze intre 30 de minute si 3 ore in functie de numarul de jucatori.


Puzzle


Orice tip de puzzle  va stimula gandirea si puterea de concentrare a  copilului tau, dar il va face si sa  se ambitioneze astfel incat sa duca la bun sfarsit jocul. Puzzle-urile stimuleaza dezvoltarea structurilor logice si coordonare. Daca simti ca micutul se plictiseste, indeamna-l sa continue si rasplateste-l la final cu un premiu si multe laude.


Mima


Daca esti dispus sa te implici intr-un jos si sa te distrezi alaturi de copilul tau, poti incerca Mima. Pentru acest joc sunt necesare cel putin 4 persoane. Scopul jocului este ca participantii sa exprime un cuvant, un personaj sau o idee prin intermediul mimei, iar partenerul sa reuseasca sa o ghiceasca in cel mai scurt timp posibil.


Tomapan


Pe o coala de hartie se face un tabel orizontal, iar apoi se fac coloane cu Tari, Orase, Munti, Plante, Animale, Nume. Unul dintre participantii la joc incepe sa spuna alfabetul in gant, iar un altul spune STOP. Litera la care se opreste alfabetul este litera cu care trebuie sa inceapa toate numele din lista. Astfel, daca alfabetul se opreste la litera F, lista trebui sa contina cuvinte precum, Franta, Focsani, Fagaras , Ficus, Foca si Florin. Cel care are pe lista cele mai multe nume iese castigator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului