Cresterea copilului

#scoala #prima zi de scoala

8 lucruri pe care profesorii isi doresc ca parintii sa le stie la inceperea scolii

Incepe scoala si, prin urmare, una din cele mai aglomerate perioade ale anului pentru parinti si copii. Ce ar trebui sa stie parintii pentru a ajuta copii sa fie pregatiti pentru revenirea pe bancile scolii? Iata ce recomanda profesorii. Copiii cu obiective clare sunt mai motivati si mai bucurosi sa revina la scoala

Profesorii recomanda parintilor sa lucreze cu copii si sa ii ajute sa isi dezvolte obiective pentru anul scolar care urmeaza. Astfel, ei pot stabili sa le reduca din sarcinile cotidiene pe care le aveau prin casa, daca citesc cel putin doua ore pe saptamana sau fac ceva creativ zilnic.

Faptul ca parintii lucreaza alaturi de copii la un obiectiv si o rutina saptamanala sau chiar zilnica, le permite copiilor sa stie ca adultii sunt interesati de procesul de perfectionare si imbunatatire si ca sunt alaturi de ei. Parintii pot scrie obiectivele stabilite impreuna cu copilul si le pot afisa deasupra biroului pentru motivatie. 

Parintii nu trebuie sa trimita copilul flamand la scoala

Copiii care nu au luat micul dejun au capacitatea de concentrare diminuata si isi pierd energia pe la jumatatea zilei de scoala. De aceea parintii trebuie sa se asigure ca cei mici nu au plecat la scoala fara sa manance ceva inainte.

Parintii si copiii pot vizita scoala inainte de inceperea anului scolar

Pentru copii, inceperea scolii inseamna intalnirea cu noi profesori, noi colegi, gasirea noilor sali de clasa - adica multe lucruri cu care grebuie sa se acomodeze. De aceea, vizitarea scolii si a claselor, intalnirea cu profesorii si acomodarea cu politica si regulile inca dinainte de deschiderea anului scolar, pot fi de un real ajutor pentru cei mici.

Echipati copiii mici cu pantaloni cu elastic in talie

La gradinita pauzele de mers la baie se fac de obicei in grup. Pentru profesori sau educatori ar fi foarte util daca nu ar trebui sa ajute copilul sa se descheie si apoi sa se incheie la pantaloni. Faceti-i copilului o favoare si echipati-l cu pantaloni cu elastic in talie pe care sa ii poata manevra usor singur.

Incurajati copilul sa citeasca inainte de inceperea scolii

In cazul in care copilul nu a citit nimic in vacanta, abilitatea lui de lectura este posibil sa se fi diminuat, ceea ce ii va ingreuna situatia in primele saptamani scolare. Parinti ar trebui sa incerce sa incurajeze copilul sa inceapa sa citeasca inainte de inceperea scolii. Se poate porni de la 5 minute pe zi si apoi extinde la 10 sau chiar 20 de minute, daca le face placere cititul. Facand acest lucru, parintii isi ajuta copiii sa tranziteze mai usor spre activitatile scolare.

Raspunsuri la intrebari de spart gheata

Parintii ar trebui sa ajute copilul sa raspunda la intrebari generale pe care profesorii le pot folosi pentru a sparge gheata la inceputul anului scolar, cum ar fi “Ce ai facut in vacanta de vara?”, “Ce ai vrea sa ne spui despre tine?”, “Ce iti place sa citesti?”, etc.

In acest fel copiii nu se vor simti descoperiti si coplesiti in prima zi de scoala, stiind deja ce sa raspunda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului