Cresterea copilului

#calciu #fier #vitamina b #vitamina c #vitamina A #cartofi #capsuni #pepene

8 substante nutritive care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copilului

Alimentele bogate in substante nutritive sunt esentiale pentru sanatatea copilului, intrucat intaresc sistemul imunitar, il protejeaza impotriva infectiilor si contribuie la cresterea si dezvoltarea armonioasa a celui mic. Iata cateva substante nutritive care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copilului.

1 Vitamina A

Copiii au nevoie de vitamina A, intrucat aceasta ajuta la imbunatatirea vederii. In plus, ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor. Morcovii, pepenele galben, cartofii dulci contin vitamina A de care are nevoie organismul copilului tau.

2 Complexul de vitamine B

Aceste vitamine ofera energie copiilor, iar lipsa acestora din organism poate cauza anemie. Vitaminele B se gasesc in alimente precum cerealele integrale, peste, carne de pui, verdeturi si produse lactate.

3 Vitamina C

Copiii au nevoie de aceasta vitamina pentru a ajuta corpul sa lupte mai bine impotriva infectiilor. De asemenea, vitamina C ajuta la vindecare mai rapida a zgarieturilor si a ranilor. Pentru ai oferi copilului aportul necesar de vitamina C, prepara-i un pahar cu suc de portocale in fiecare zi. De asemenea, capsunile, rosiile, pepenele galben si ardeiul rosu dulce sunt si ele bogate in vitamina C.

4 Vitamina D

Vitamina D este benefica pentru a intari oasele copiilor si a preveni rahitismul. Vitamina D se gaseste in lapte, cereale, ton sau oua. In plus, razele UV sunt o sursa importanta de vitamina D, insa copilul nu trebuie expus excesiv la razele soarelui, intrucat pot aparea alte complicatii.

5 Calciu

Copiii au nevoie de calciu pentru oase si dantura. Prea putin calciu in organism in copilarie creste riscul aparitiei unor boli ale oaselor la maturitate. Cele mai bogate alimente in calciu sunt produsele lactate.

6 Fier

Fierul este unul dintre mineralele de care copilul tau are nevoie pentru a creste si a se dezvolta in mod sanatos. Carnea de vita, carnea alba, fasolea, cerealele fortificate cu fier sunt doar cateva dintre alimentele cu un continut ridicat de fier.

7 Magneziu

Magneziu reprezinta o sursa de energie pentru copilul tau. O alimentatie bogata in magneziu ajuta la pastrarea inimii puternice a copilului. Acest mineral se gaseste in alimente, precum orezul brun si leguminoasele.

8 Potasiu

Fiecare celula a corpului are nevoie de potasiu pentru o buna functionare. Bananele, cartofii dulci, fasolea alba, laptele degresat si iaurtul sunt cateva dintre alimentele pe care ar trebui sa le consume copilul tau pentru a creste sanatos.


Sursa foto: drherbivore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului