Cresterea copilului

#activitati de interior #copii #joaca #casa #dans

Activitati amuzante pentru copii, in interiorul casei

Afara ploua, ninge, este frig sau pur si simplu nu ai dispozitia necesara sa il duci pe copil intr-un parc de distractii ? Ei bine, afla ca va puteti distra impreuna, foarte bine, chiar in casa voastra. Daca urmezi trucurile urmatoare, timpul va trece foarte repede, iar ziua va fi una memorabila.


Gatiti impreuna


Daca are o prajitura preferata, roaga-l pe copilul tau sa te ajute sa o prepari. Nu il forta sa faca lucruri dificile, ci mai degraba sa iti dea la mana chestii de care ai nevoie (divese ingrediente, boluri de plastic etc).  Lasa casa sa se umple de un miros imbietor de scortisoara, cuisoare si alte arome asemanatoare – cu siguranta copilul tau va fi mai vesel si mai optimist.


Lasa-l sa te ajute la curatenie


Copiilor le place sa imite tot ce vad, iar in momentul in care tu te apuci de aspiratu sau sters praful, cu siguranta copilul tau va dori sa faca si el. Ii poti da cateva sarcini mai usoare si mai putin periculoase. De exemplu, il poti ruga sa stearga praful in locurile in care tu ai sters deja (praful in exces poate fi daunator copilului, asa ca este recomandat sa il protejezi). La final lauda-l si spune-i ca ti-a fost de mare ajutor.


Cantati impreuna


Achizitioneaza un CD cu melodii special create pentru karaoke si cantati impreuna melodiile voastre preferate.  Daca micutul tau este prea mic sa cante o melodie, ii poti darui un instrument muzical la care sa se joace. O toba sau o chitara de jucarie il vor fascina pe copil, iar tu te vei amuza si distra foarte mult alaturi de el.


Dansati


In mod sigur este mai usor pentru un copil mic sa danseze decat sa cante si cu siguranta miscarile pe care le va face vor distra pe toata lumea. In plus, dupa 30 de minute de dans, va obosi, va manca foarte pofticios si va avea un somn adanc si odihnitor.


Citeste-i


Strange toate cartile destinate copiilor pe care le ai in casa si citeste-i povestile din ele. Pentru ca totul sa se desfasoare intr-un mod interactiv, din cand in cand intreaba-l pe copilul tau care crede ca este continuarea povestii. In acest fel, va veti distra impreuna, iar gandirea lui va fi pusa la munca si astfel stimulata.


Pictati


Achitioneaza un bloc de desen, cateva pensule si acuarele si pictati tot ce doriti. Daca este mai mic lasa-l sa picteze si sa mazgaleasca foaia dupa cum doreste. In mod sigur se va distra foarte mult si isi va dori sa repetati experienta. In plus, pictatul este o activitate care te va relaxa si pe tine, asa ca nu exita sa te implici cat se poate de mult.


Pregateste-i o baie distractiva


Umple cada cu apa pana la jumatate, dar nu inainte de a pune foarte mult spumant si adu-i la indemana cateva ratuste de plastic si alte jucarii rezistente la apa. Lasa-la sa se joace in apa cel mult 30 de minute – cu siguranta se va distra foarte mult. Nu uita insa sa nu il lasi supravegheat nici macar o clipa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului