Cresterea copilului

#sarcina #insarcinata #greturi matinale #semne sarcina

Afla daca esti gravida inainte sa faci testul! 8 semne timpurii ale sarcinii

Greturile matinale si ameteala nu sunt primele si principalele semn care te anunta ca ai ramas gravida, asa cum poate crezi. Aceste manifestari pot aparea mult mai tarziu dupa confirmarea vestii ca vei deveni mamica. In realitate, exista alte semne, mult mai timpurii, ce pot da de gol sarcina!

1. Sani sensibili

Sensibilitatea sanilor este o manifestare care apare adesea si inainte de menstruatie. Daca esti in plin "proces" de concepere a copilului si simti ca ai sanii mai sensibili la atingere, poate si ceva mai voluminosi, iar zona areolara este mai inchisa la culoare, te poti gandi ca poate fi un semn de sarcina.

2. Greturi matinale

Greturile nu sunt manifestari obligatorii in sarcina timpurie, dar daca te lovesc brusc, mai multe zile la rand, in zorii zilei, si nu le poti stapani cu nimic, poti face un test de sarcina.

3. Oboseala

Daca starea de greata este insotita si de o stare generala alterata, marcata in special de oboseala, este semnul ca hormonii de sarcina au inceput deja sa pregateasca "terenul" pentru dezvoltarea unui bebelus in pantecul tau.

4. Dureri de cap

Furtunile hormonale care se dau in organismul tau la inceputul sarcinii isi pot face simtite prezenta si prin aparitia unor dureri de cap persistente si sacaitoare. Nu lua niciun medicament in cazul in care incerci sa ramai insarcinata, pentru a nu pune in pericol sanatatea fatului.

5. Urinari frecvente

Cresterea frecventei mictiunilor, fara o cauza patologica, poate fi un semn de sarcina. Urinarile frecvente, in special pe timpul noptii, apar din cauza cresterii volumului de lichide in organism de la inceputul sarcinii.

6. Simt olfactiv alterat

Crezi sau nu, poti sa "mirosi" sarcina inca de dinainte de a face primul test de sarcina. Schimbarile hormonale din corp iti pot altera simtul olfativ, facandu-te foarte sensibila la mirosuri care, pana atunci, nu iti provocau repulsie.

7. Senzatie de ameteala

Ametelile si lesinul sunt semne timpurii ale sarcinii, insa apar mai des la gravidele care nu se odihnesc si hidrateaza corect. Nu sunt considerate manifestari obligatorii la inceput de sarcina!

8. Schimbari bruste de dispozitie

Esti mai irascibila decat de obicei sau iti vine sa plangi din absolut orice? Probabil ca motivul nu este astenia de toamna, asa cum poate iti imaginezi, ci mai degraba sarcina. Este o manifestare care arata ca organismul se adapteaza nivelurilor crescute de hormoni de sarcina.

Foto:secret-of-immunology.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului