Cresterea copilului

#boli #pofta de mancare #alimentatie bebelus #predispozitie boli #bebelus pofticios

Ai un bebelus pofticios? Afla la ce boala grava este predispus!

Bebelusii care manifesta o pofta de mancare crescuta risca sa devina obezi in copilarie sau la maturitate, sustin cercetatorii britanici din Londra. Urmareste apetitul alimentar al copilului, dar si cantitatea de hrana pe care o mananca la o masa si afla daca este in pericol sa devina supraponderal sau obez.

Pofta de mancare si portiile, indicatori pentru obezitate

Desi parintii au impresia ca bebelusii lor nu mananca niciodata suficient si ii incurajeaza mereu sa rontaie cate ceva, exista si copii mici care nu au nevoie de acest indemn, intrucat sunt pofticiosi din cale afara: baga degetelele in toate mancarurile, rontaie orice aliment intalnesc in cale si par sa nu se sature nici dupa un castron plin de mancare.

Oamenii de stiinta britanici de la Health Behaviour Research Center, Colegiul Universitar din Londra, au descoperit ca bebelusii care manifesta o pofta de mancare crescuta si care se satura mai greu decat alti copii de varsta lor cresc mai repede si iau in greutate cu pana la 1 kg mai mult decat acestia, in primele 15 luni de viata.

Chiar daca poti fi mandra de faptul ca bebelusul tau este mai bucalat si arata mai mare decat varsta pe care o are, sa nu crezi neaparat ca este mai sanatos decat alti copii. Cercetatorii avertizeaza ca aceasta crestere rapida, fortata, este daunatoare si creste riscul de obezitate, mai tarziu.

Importanta acestei descoperiri in prevenirea obezitatii la copii

Profesorul Jane Wardle, coordonatorul studiului desfasurat in Londra, sustine ca descoperirea are un rol esential in prevenirea timpurie a obezitatii printre copii, o una dintre cele mai grave boli ale societatii moderne.

"Aceste descoperiri sunt importante, intrucat am comparat copii de aceeasi varsta si acelasi sex, care cresc in aceeasi familie, cu scopul de a identifica rolul pe care apetitul il joaca in cresterea acestora. Un bebelus cu pofta de mancare crescuta ar putea face viata mai usoara parintilor, insa pe masura ce creste, parintii vor trebui sa fie atenti la tendinta acestuia de a fi suprareceptiv la indicii alimentari din mediu sau de a nu fi receptiv la semnalele de satietate", a declarat profesorul.

Este un comportament periculos, care determina o crestere nesanatoasa, ce predispune la probleme grave de sanatate. Cunoasterea timpurie a acestei tendinte ajuta parintii sa ia masuri eficiente in vederea stabilirii adecvate a meniului la varste mici, pentru prevenirea ingrasarii si riscului de obezitate de mai tarziu.

Sursa foto: haltonparentsblog.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului