Cresterea copilului

#sfaturi intarcare #intarcare copil #alaptare prelungita #alaptare

Alaptarea prelungita. Cum dezveti copilul de san dupa varsta de 2 ani?

Nu exista o varsta limita pana la care sa alaptezi copilul. Numeroasele beneficii ale laptelui matern, precum si recomandarile Organizatiei Mondiale ale Sanatatii, care incurajeaza alaptarea pe termen lung, au dus la cresterea numarului de mamici care-si alapteaza copiii desi acestia au trecut de varsta de doi ani. Daca te afli in situatia in care lactatia incepe sa se diminueze si vrei sa-ti intarci copilul, tine cont de cateva reguli esentiale!

Intarcare progresiva

Nu crea un soc copilului, interzicandu-i brusc sa mai suga la san. Copilul nu va intelege nimic din aceasta masura drastica. Rareste datile in care ii dai sa suga si substituie mesele de lapte cu produse alimentare. Incearca intotdeauna sa inlocuiesti sedintele de hranire la san doar cu preparate sau gustari care sunt pe placul copilului, daca vrei sa ii distragi mai usor atentia de la alaptare.

Distrage-i atentia cu diverse activitati

Daca micutul tau este obisnuit cu un program strict de alaptare, este greu sa intervii brusc in aceasta rutina. Pentru a face tranzitia mai usoara de la san la mesele exclusive cu alimente, este indicat sa folosesti diverse trucuri pentru a-i distrage atentia de la san. Gandeste-te la care sedinta de alaptat de peste zi vrei sa renunti prima data si propune-i in preajama orei respective sa mergeti la plimbare, sa va jucati impreuna ceva frumos sau sa faceti lucruri care ii sunt pe plac. Daca spune ca ii este foame, pune-i la dispozitie gustari si preparate delicioase.

Vorbeste-i despre intarcare

Nu vrei ca micutul tau sa aiba impresia ca ii refuzi o masa sau sa fie confuz cu privire la schimbarea comportamentului tau vizazi de hranirea lui la san. Este important sa vorbesti cu el despre intarcare, pentru a intelege exact de ce nu ii mai dai sa suga la san la anumite ore sau de ce trebuie sa manance mereu altceva. Spune-i ca sanii nu mai au suficient lapte pentru a se satura si ca este la varsta la care trebuie sa consume lapte de vaca sau alte alimente pentru a creste mare si sanatos.

Nu il minti si nu il stanjeni

Nu incerca sa il faci sa renunte singur la alaptat facandu-l sa se simta prost. Daca ii spui ca este mare si ca este rusine sa mai suga la san, nu il vei face neaparat sa renunte la aceste mese, ci ii vei crea frustrari si confuzii care il vor tulbura.

Sursa foto: littlemisskate.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului