Cresterea copilului

#febra #alimentatie

Alimentatia copilului atunci cand are febra

Orice mama a fost ingrijorata cel putin o data din cauza febrei copilului sau, dar si a lipsei poftei de mancare provocata de aceasta. Chiar daca ii dai micutului un tratament potrivit pentru a-i scadea febra, este foarte posibil ca in primele doua zile sa nu accepte anumite feluri de mancare. Asa ca trebuie sa te mulezi dupa cerintele lui dar si dupa necesitati si sa ii oferi cateva , pline de vitamine si gustoase.


Iata o lista cu cateva preparate pe care copilul tau le va accepta mai usor atunci cand are febra:


Ceai si biscuiti cu unt si dulceata


Din pacate sunt foarte slabe sansele ca micutul tau sa accepte sandwichuri sau cereale cu lapte la micul dejun atunci cand se simte rau. Un ceai cald, indulcit cu miere si aromatizat cu o felie de lamaie, va fi bine venit alaturi de cativa unsi cu unt si dulceata din fructele lui preferate.


Supa de legume


Atunci cand face febra, organismul copilului se deshidreateaza puternic, asa ca sunt recomandate cu preponderenta bauturile si alimentele lichide. Supa de legume ii ofera hidratare intensa si este plina de vitamine care grabesc vindecarea micutului tau si ii dau putere.


Pentru ca supa sa fie cat mai plina de vitamine si gustoasa, adauga cat mai multe legume: cartofi, morcovi, o rosie, ardei gras verde si chiar dovlecei.


Evita sa adaugi foarte multa sare si opteaza pentru condimente cum ar fi busuioc, maghiran, boia dulce sau cimbru. Acestea vor da un gust deosebit mancarii.


Legume pasate


Pe langa supa de legume , poti incerca sa ii oferi copilului piure-uri de legume.  Cumpara mai multe legume (cartofi, morcov, telina), fierbe-le impreuna, paseaza-le si adauga-le o ceasca de lapte, un cubulet de unt si putina sare. Cu siguranta micutul tau va manca toata portia din farfurie.


Compot de fructe


Este extrem de usor sa realizezi chiar la tine acasa un , lipsit de E-uri si conservanti. Pe langa faptul ca ii vei oferi o bautura naturala si sanatoasa, gustul delicios il va face pe copilul tau sa il bea pe nerasuflate. Compoturile de fructe sunt bogate in vitamine, in special vitamina C care intareste sistemul imunitar si grabeste vindecarea.


Fierbe cateva mere, pere, visine, cirese sau orice alte fructe ai la indemana si serveste-i-le copilului tau indulcite cu putina miere.


Suc de fructe


Daca vrei o bautura delicioasa si usor de preparat, cel mai bine este sa prepari chiar tu un suc de fructe. Cumpara o banana, o lamaie si trei portocale, curata-le de coaja, adauga-le in storcator si ofera-i copilului portia de sanatate.  Cu sucul de fructe „impusti doi iepuri” prin simplul fapt ca acesta il hidrateaza si ii ofera vitalitate.


:

  • Alimente prajite;
  • Alimente grase;
  • Alimente puternic condimentate;
  • Produse de patiserie ;
  • Budinci;
  • Bauturi acidulate .


Nu forta copilul sa manance ceea ce nu ii place. Nu vei face decat sa ii inrautatesti starea.


Sursa foto : naturalcareclinic.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului