Cresterea copilului

#energie #alimentatie #alimentatie sanatoasa #dieta si nutritie

Alimente sanatoase pentru mamici ocupate: ce mananci pentru a avea energie

Odata ce devii mama, programul tau zilnic se schimba radical, iar ziua pare mult prea scurta pentru cate treburi ai de rezvolvat. De cele mai multe ori, pui copilul pe primul plan si uiti sa mai ai grija de tine. Mananci pe fuga, sari peste mesele principale si pana la pranz iti irosesti toata energia. Poti combate oboseala si poti sa fii energica pe toata durata zilei daca incerci sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Alege alimente sanatoase care iti confera o energie debordanta!


Migdale


Migdalele sunt o sursa excelenta de proteine, fibre, acizi grasi esentiali omega 6, calciu si magneziu. Le poti consuma ca gustare, pentru a fi o mamica plina de energie.


Iaurt grecesc


Iaurtul grecesc poate constitui un mic dejun rapid si sanatos. Iaurtul contine proteine, nutrienti esentiali pentru refacerea muschilor si pentru accelerarea metabolismului. In fiecare zi, poti adauga cate un ingredient special in iaurtul tau grecesc: afine, felii de banana, seminte de in, cereale integrale sau fructe confiate.


Humus


Pentru un pranz delicios, iti poti lua la pachet o portie de humus. Obtinut din naut, humusul are un indice glicemic scazut si ii ofera organismului tau o portie generoasa de fibre, acid folic, proteine si minerale. Fibrele te ajuta sa fii satula timp indelungat si furnizeaza organismului o energie constanta, pe toata durata zilei.


Banane


Obisnuiesti sa eviti bananele, intrucat ingrasa? Daca esti o mamica ocupata este recomandat sa le incluzi in alimentatia ta zilnica. O banana pe zi nu ingrasa, ci te ajuta sa ai un nivel optim de energie, datorita celor 3 zaharuri pe care le contine: glucoza, fructoza si sucroza.


Ciocolata neagra


Consumata regulat, dar cu moderatie, ciocolata neagra actioneaza ca un calmant atunci cand esti stresata si este o gustare ideala pentru refacerea dozei de energie.


Germeni de grau


Germenii de grau contin vitaminele B1, B2 si B3, care transforma grasimile in energie. Astfel, vei avea putere sa-ti duci la bun sfarsit toate sarcinile de peste zi si vei reusi sa-ti mentii silueta.


Spanac


Spanacul contine fier, magneziu si potasiu si te ajuta sa combati oboseala, anemia, lipsa de energie si lipsa de concentrare.

Iata ca nu este chiar atat de greu sa fii energica de dimineata pana seara, chiar daca esti o mamica ocupata.

Tu ce mananci pentru a avea energie sa te joci seara cu copilul tau?

Sursa foto: workingmoms.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului