Cresterea copilului

# concepere copil #aromoterapie #tratamente alternative

Aromaterapia, benefica pentru conceperea copiilor

Te-ai intrebat vreodata de ce Afrodita, zeita frumusetii si a iubirii, folosea petale de trandafiri in baile sale zilnice? Secretul sta in efectele stimulante ale uleiurilor esentiale din plante. Folosite pentru masaj sau baie, uleiurile esentiale relaxeaza, ajuta la productia de hormoni reproductivi si, nu in ultimul rand, stimuleaza fertilitatea.


Ce este aromaterapia

Aromaterapia este un tratament alternativ care ajuta la imbunatatirea starii mentale si fizice cu ajutorul uleiurilor esentiale. Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie stimuleaza sistemul nervos central si reduc stresul si tensiunea.


Care este legatura dintre aromaterapie si fertilitate?

Aromaterapia cu ajutorul uleiurilor esentiale, distilate si purificate de la diverse plante, este usor de utilizat, non-invaziva, cu efecte stimulante asupra fertilitatii datorita proprietatilor afrodiziace ale acestor uleiuri.

Totodata, aromaterapia reduce tensiunea, stresul si anxietatea si relaxeaza, ceea ce are un efect pozitiv asupra fertilitatii. Uleiurile esentiale pot fi folosite si pentru masaj sau bai fierbinti.


Uleiuri esentiale care stimuleaza fertilitatea

Uleiurile esentiale de musetel si iasomie se numara printre cele mai potrivite pentru cuplurile care isi doresc sa conceapa un copil. Acestea regleaza ciclul menstrual si stimuleaza hormonii care faciliteaza conceptia. Lor li se adauga urmatoarele:

Salvie: Acest ulei esential de culoarea aurului are proprietati afrodiziace si ajuta la reducerea stresului. Poate fi masat in zona organelor genitale, pentru a echilibra nivelul de hormoni estrogeni.

Rozmarin: Benefic atat pentru femei, cat si pentru barbati, pentru tratarea problemelor de fertilitate, uleiul de rozmarin reduce inflamatiile din zona pelviana.

Trandafir: Un alt ulei esential cu puternice efecte afrodiziace este si cel de trandafir, benefic si in tratarea problemelor de fertilitate. Are efecte maxime atunci cand este folosit intr-o baie calda, deoarece mareste sensibilitatea feminina si stimuleaza productia de sperma.

Lavanda: Acest ulei esential calmant, cu un miros atragator, are efecte afrodiziace, regleaza temperatura corpului si stimuleaza productia de hormoni.


Cum sa folosesti uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale pot fi folosite in apa din cada, atunci cand faci baie, sau la dus. De asemenea, sunt adesea utilizate si la masaj si in difuzoarele cu vaporizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului