Cresterea copilului

#spaceart #somnul copilului #intuneric #teama de intuneric #frica #decoratiuni dormitor #decorare #zane #spiridusi #ingerasi

Asigura-i copilului tau un somn linistit

In copilarie, parintii sau bunicii obisnuiau sa ne trimita devreme la culcare motivand ca somnul ne face sa crestem mari si sanatosi. Ajuns la maturitate, ai tendinta sa ii impui acelasi lucru copilului tau. Stii insa cata importanta are un somn linistitor in dezvoltarea corespunzatoare a copilului?



Un studiu efectuat la Universitatea Auckland din Noua Zeelanda a relevat urmatoarele: copiii care nu reusesc sa doarma suficient sau sa aiba un somn linistit sunt predispusi dezvoltarii problemelor de comportament. Mai mult, copiii care dorm mai putin de noua ore pe noapte au sanse mari sa devina supraponderali.

Asadar, ca parinte, este important sa gasesti mijloacele necesare pentru a-i asigura un somn linistit copilului tau. Majoritatea celor mici au insa urmatoarele probleme: frica de intuneric si teama de a dormi singuri.

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti cu copilul in pat in toiul noptii pentru ca nu se simtea bine in propria camera? Cate lampi de noapte nu ai schimbat in incercarea de a-l obisnui pe micut sa doarma cu lumina stinsa? Aceste obiceiuri devin obositoare atat pentru parinti, cat si pentru copii, iar cei mici fac cunostinta cu stari prin care nu ar trebui sa treaca la varste fragete: nervozitatea si stresul.

Identifica sursa problemelor

De cele mai multe ori, motorul generator il constituie chiar universul de acasa al copiilor: camera proprie. Daca pentru tine, dormitorul reprezinta doar o incapere unde te relaxezi si dormi, pentru copii, acest spatiu capata o semnificatie aparte.

Dormitorul unui copil poate ascunde, in viziunea acestuia, o lume cel putin misterioasa, la ceas de noapte. Intunericul aduce, pentru cei mai multi dintre ei, umbre care iau chip de monstri, rasariti de pe dulapuri sau de sub pat. Nu e de mirare ca in astfel de conditii, copilul nu se mai poate odihni, fiind prea concentrat pe trairi care rezulta din imaginatia sa: frica, spaima, tensiune, stres. Ar fi ideal daca in locul umbrelor malefice, copilul ar putea vedea zane binefacatoare, ingerasi sau personaje de poveste.

Ofera-i copilului un dormitor special

SpaceArt Creations vine in ajutorul parintilor si al copiilor prin creatiile unice decorative. In felul acesta, dormitorul transformat sub “bagheta” SpaceArt Creations devine o invitatie la reverie si odihna.

Inlocuieste clasicele lampi pentru noapte sau dormitul cu parintii in acelasi pat cu pereti decorati in stil unic. SpaceArt te ajuta sa aduci la prag de seara zane, ingerasi, stelute sau peisaje unice, menite sa ii vegheze somnul copilului tau. Imaginatia copilului care naste creaturi malefice va fi inlocuita astfel de personajele preferate.

Creatiile SpaceArt sunt unice si corespund preferintelor fiecaruia. Asadar, analizeaza cu atentie gusturile copilului tau si nu ezita sa ii ceri parerea atunci cand vine vorba de decorarea propriului univers.

Printre cele mai cautate si fascinante teme de decorare se afla Cerul instelat . Copiii care au beneficiat de un cer instelat in propria camera au declarat ca obisnuiesc sa numere stelele de pe cer pana cand reusesc sa adoarme. Un vis parca venit din departari, din vremurile cand dormeam la tara la bunici, se poate materializa cu ajutorul creatiilor de la SpaceArt.

Un astfel de decor nu se va demoda niciodata, chiar daca gusturile celui mic se vor schimba odata cu trecerea la alte etape de varsta. Stelelor li se poate alatura luna, cu lumina sa calmanta, care va inlocui astfel cu succes lampile de veghe.

Daruieste-i copilului tau sentimentul de siguranta pe care il pot oferi, in stilul lor unic, zanele, spiridusii sau ingerasii. In acest fel, copilul va adormi linistit stiind ca un prieten il vegheaza de acolo de sus. Iar daca se va trezi in toiul noptii, nu va mai alerga catre dormitorul tau, caci prietenii sai care apar in ceas de noapte il vor vechea pana dimineata.

Creatiile SpaceArt nu prezinta limita de imaginatie. Pe langa astri si personaje fantastice, Space Art Creations poate aduce in dormitor un colt de rai, asa cum si-l intruchipeaza copilul tau. Asadar, lasarea noptii il poate purta pe acesta intr-un taram magic: poate fi vorba de plaja si de valurile marii, o cascada impunatoare, un castel al printesei preferate sau orice al taram minunat. Poti fi sigur ca cel mic va sti sa descopere si sa se bucure de taina creatiilor SpaceArt.

Participa la concurs si castiga o lucrare decorativa SpaceArt Creations. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare