Cresterea copilului

#sanatate #copii #aspirina #parinti #medicamente

Aspirina, interzisa pentru copii

Aspirina reprezinta unul dintre cele mai folosite medicamente; daca te incearca primele simptome de raceala sau daca te doare capul, atunci iei o aspirina. Desi se dovedeste eficienta in cazul adultilor, aspirina nu este recomandata copiilor sub varsta de 12 ani .

 

Aspirina si alte medicamente pe baza de salicilina ar trebui administrate copilului numai in baza sfatului medicului. S-a observat faptul ca au scazut dramatic cazurile de sindrom Reye atunci cand medicii au incetat sa mai prescrie aspirina copiilor sub 12 ani.

 

Ce este sindromul Reye?

 

sindromul reye este o maladie ce se poate dovedi fatala, afectand mai multe organe, in special creierul si ficatul. Cauzele care duc la aparitia sindromului Reye nu sunt clare, insa se presupune ca acesta si-ar manifesta primele simptome la cateva zile dupa activarea unui virus, localizat in tractul respirator sau prezent datorita unei inflamatii sau gripe.

Desi in multe cazuri, pacientii sunt tratati fara probleme, unii dintre acestia au nevoie de ingrijiri speciale, pentru ca starea lor se poate agrava.

 

Simptomele sindromului Reye

 

 

Din pacate, rata de mortalitate in cazul sindromului Reye este de aproximativ 30%. Daca se actioneaza la timp, evolutia bolii poate fi oprita. Exista insa riscul ca pacientul sa ramana cu sechele neurologice.

Pentru ca riscul aparitiei acestui sindrom creste atunci cand copilul prezinta simptome de gripa si raceala, din 1986 medicii au inceput sa recomande ca aspirina sa nu se administreze copiilor sub 12 ani.

Sursa foto : dimaio3d.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului