Cresterea copilului

#nastere #autism #inducerea travaliului

Autismul, asociat cu inducerea travaliului

Riscul de autism creste in cazul copiilor ai caror mame au avut nevoie de medicamente pentru inducerea travaliului, arata un nou studiu publicat de cercetatorii americani in revista JAMA Pediatrics. Legatura intre nasterea indusa si dezvoltarea autismului este mai puternica in cazul baietilor.

Folosindu-se de datele provenite de la peste 625.000 de copii din Carolina de Nord, specialistii au aratat ca legatura dintre autism si nasterea indusa este mai puternica in cazul baietilor. Ei au solicitat mai multe studii pe acest subiect, intrucat nu a reiesit clar de ce exista aceasta legatura, scrie BBC Health.

Astfel, medicii sustin ca inducerea travaliului este o procedura sigura si necesara, iar in multe dintre cazuri, salveaza viata bebelusului. De cealalta parte, autismul este considerat a fi cauzat de o combinatie genetica, riscuri si afectiuni in sarcina si in primele luni de viata, cand bebelusul se dezvolta.

Autismul poate fi prevenit, dar exista un risc

Studiul asupra nasterilor din Carolina de Nord a aratat ca 13 din fiecare 1.000 de baieti nascuti si 4 din fiecare 1.000 de fete nascute au dezvoltat autism. Totodata, s-a constatat ca rata in cazul baietilor a fost mai mare cu o treime atunci cand nasterea a fost indusa de catre obstetricieni, in timp ce in cazul fetelor efectul a fost mai redus.

Astfel, potrivit cercetatorilor, la fiecare 1.000 de nasteri pot fi prevenite doua cazuri de autism daca se elimina procedura de inducere a travaliului. Totusi, ei au tinut sa precizeze ca exista un anumit risc, intrucat aceasta procedura poate salva viata bebelusului in cauza.

"Nu vrem ca mamele sa ajunga sa spuna: 'Indiferent de circumstante, nu vreau sa mi se induca travaliul pentru ca nu vreau un copil cu autism'. Acest lucru ar fi gresit. Am descoperit aceasta asociere, insa este nevoie de mai multe cercetari", a explicat profesorul Simon Gregory, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, citat de BBC.

Studiul arata ca rata autismului este mai mare in cazul nasterilor induse, iar acest lucru poate fi cauzat de medicamentatia folosita sau alti factori care influenteaza sarcina. Inducerea travaliului apare, in general, cand nasterea este intarziata cu cel putin o saptamana, fata de termenul la care bebelusul ar fi trebuit sa se nasca.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului