Cresterea copilului

# pregatire copil # intoarcere la scoala #back to school #noul an scolar #scoala

Back to school – cum sa faci mai usoara intoarcerea copilului la scoala

Inceperea scolii este un moment emotionant si coplesitor totodata. Cu fiecare an, munca scolara devine mai grea si responsabilitatile care cad pe umerii copiilor devin tot mai mari. Asadar, fiecare idee pentru economisirea timpului si ajutarea scolarului poate fi de mare ajutor. Iata cateva idei pentru a usura intoarcerea la scoala a copilului tau.

Stabiliti o noua rutina pentru copil

Unul dintre cei mai dificili pasi, necesari odata cu inceperea scolii, este instaurarea unui nou program sau a unei rutine zilnice. Fiecare an presupune un alt ritm si, pentru a usura trecerea, scrieti pe hartie fiecare lucru pe care copilul ar trebui sa il faca dimineata si apoi cand se intoarce de la scoala. Cunoasterea responsabilitatilor il va ajuta pe copil sa se adapteze mai usor la noua rutina.

Codifica ceasul pe culori

Daca aveti un copil vizual, el va iubi ceasul codificat pe culori, fiecare culoare reprezentand timpul acordat pentru o anumita activitate. Construiti impreuna cu el aces ceas si explicati-i in detaliu ce reprezinat fiecare culoare.

Asezarea pantofilor

Daca aveti un copil mic oferiti-i indicii intuitive asupra pantofilor pentru ca el sa stie care pantof in ce picior trebuie pus. Scrieti-i numele pe o eticheta si taiati-o in doua. Lipiti apoi inceputul numelui pe pantoful stang si restul numelui pe pantoful drept. Cand va aseza pantofii pentru a-si citi corect numele, isi va da seama cum trebuie incaltati.

Concepeti pranzuri usor de preparat

In situatia in care copilul va trebui sa isi pregateasca singur masa de pranz, usurati-i sarcina pregatindu-i in camara, pe un raft special dedicat, ingredientele de care el are nevoie. Medicii recomanda ca inca din clasa a-III-a, copiii sa isi pregateasca singuri masa de pranz.

Planificati-i hainutele pentru fiecare zi din saptamana

Planificare vestimentatiei zilnice pentru o saptamana, va poate ajuta sa economisiti ceva timp dimineata. Desemnati un loc unde sa puneti tinutele saptamanii si organizati-le cu etichete dragute.

Concepeti un loc pentru teme

De cate ori vine vremea temelor, copilul are tendinta de a amana momentul, facandu-si de lucru cu adunarea lucrurilor de care are nevoie. Organizati-i un loc special dedicat pentru teme, loc unde va dispune de tot ce este necesar.

Transformati ecranul de blocare al telefonului in programul pe ziua respectiva

Fotografiati cu telefonul copilului programul din ziua respectiva si transformati-l in ecran de blocare. Cand el nu va stii ce are de facut si va consulta telefonul, nu va parea pierdut, ci doar ca se verifica ceasul.

Creati un sistem de studiu

Culorile pot fi foarte utile in timpul procesului de invatare. Folositi markerele colorate, fosforescente, pentru a invata copilul sa infiinteze un sistem de luare a notitelor.

Salvarea lucrurilor pentru posteritate

Este greu sa aruncati desenele din clasa I, apoi din clasa a-II-a si tot asa. Creati-va o modalitate de a pastra si organiza toate aceste creatii. Poate fi un dosar acordeon extensibil, sau o cutie frumoasa. Dupa ce s-au strans mai multe lucruri, faceti o triere si pastrati doar cateva dintre creatiile copilului.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului