Cresterea copilului

#bariera de protectie pat #bariera de protectie

Bariera de protectie pentru pat – accesoriul necesar cand copilasul doarme singur in pat

Un prim pas catre maturizarea copilului este cel in care incepe sa doarma singur in pat sau cel in care trece de la patutul de bebelus la un pat standard. Momentul in care prichindelul se muta din camera parintilor in propria camera si in propriul patut, poate sa fie unul plin de emotii din toate partile, insa este un moment prin care va trece fiecare copil la un moment dat.

 

Daca ai hotarat ca este cazul ca bebelusul tau sa nu mai doarma cu tine si vrei sa il vezi dormind in patutul lui, este bine sa te asiguri ca acesta ii ofera confortul si siguranta de care are nevoie.

Pentru siguranta micutului cu certitudine  vei avea nevoie de o bariera protectie pat care sa previna o eventuala cadere din pat in timpul somnului.

Desi poate parea o achizitie relativ banala, ar fi bine sa tii cont de anumite aspecte inainte sa achizitionezi o bariera de pat pentru micutul tau

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi o bariera de protectie pentru pat?

1. Functionalitatile

Desi aproape toate aparatorile de pat de pe piata pot fi rabatate, datorita constructiei patului, nu orice bariera este compatibila cu orice model de pat. Astfel, pentru a rabata o bariera ce este montata pe un pat cu somiera adancita, este obligatoriu ca acea bariera sa fie conceputa pentru un astfel model de pat. Acest lucru presupune ca sistemul de rabatare sa fie pozitionat nu la imbinarea barelor, ci undeva mai sus astfel incat sa iasa deasupra tabliei laterale a patului, lucru ce va permite rabatarea. Un astfel de model este bariera de pat rabatabila pentru somiera adancita de la Olmitos.

Acest model este disponibila in mai multe variante de culori si datorita functionalitatilor sale - este si lunga, inalta si rabatabila indiferent de modelul patului – este cea mai buna bariera protectie pat pentru copii  de pe piata.

2. Dimensiunea barierei

Este un aspect la care multi parinti se uita insa nu toti fac alegerea potrivita. Desi pare tentanta o protectie cu dimensiuni apropiate de ale patului, cel mai bine este sa se opteze pentru o lungime cu cel putin 40 de centimetri mai mica decat cea a patului. In felul acesta se lasa loc pentru urcare si coborare din pat in cazul in care copilasul se trezeste noaptea si vrea sa coboare din pat. Daca nu exista loc pe unde sa poata cobora, depuntand rabata bariera, va incerca sa o escaladeze si astfel existe sanse mari sa se produca accidente.

3. Elementele de siguranta

Cand vorbim de elemente de siguranta la bariera de pat ne referim in primul rand la sistemul de rabatare - acesta trebuie sa fie suficient de solid si sa nu permita rabatarea accidentala. Ideal ar fi sa fie prevazuta cu un sistem de rabatarea dublu ce  presupune actionarea a doua puncte concomitent pentru a putea fi rabatata. Din fericire majoritatea modelele au aceasta caracteristica.

4. Materialul din care este construita

Cele mai populare modele de pe piata sunt de departe modelele de protetii pat cu cadru din aluminiu si plasa, datorita functionalitatii de rabatare. Mai exista si varianta din lemn, insa acest model este unul fix si este ales exclusiv din considerente de design ambiental.

Desi un produs extrem de practic si indispensabil la un anumit moment in viata copilasului, bariera de pat este uneori gresit utilizata de catre parinti si anume este este folosita pentru a restrictiona total accesul/coborarea copilului din pat. Trebuie inteles din start ca bariera de protectie pat este destinata exclusiv protejarii caderii accidentale din pat in timpul somnului si nicidecum de ingradire totala in pat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului