Cresterea copilului

#copii #emotii #bebelusi #emotii bebelusi

Bebelusii in varsta de 5 luni isi pot intelege emotiile unul altuia

Bebelusii in varsta de cinci luni isi pot intelege unul altuia starea emotionala, potrivit unui studiu american. Cei mici pot sa faca diferenta intre un alt bebelus trist si unul vesel. Ei se manifesta prin diferite sunete, in functie de starea de spirit a celorlalti copii cu care vin in contact. Mai mult, bebelusii pot intelege emotiile unui membru al familiei incepand cu varsta de 6 luni.

Datele au fost obtinute de psihologii din cadrul Brigham Young University din statul american Utah. "Am descoperit ca bebelusii in varsta de cinci luni pot asocia in mod corect vocalizele pozitive si cele negative cu expresiile faciale potrivite", a explicat psihologul Ross Flom, citat de Daily Mail. Cu alte cuvinte, bebelusii isi dau seama daca ceilalti micuti de langa ei sunt fericiti sau nu.

"Nou nascutii nu pot vorbi cu parintii lor atunci cand sunt obositi sau cand le este foame, insa au la dispozitie emotiile pentru a comunica. De aceea nu este surprinzator sa aflam ca, in prima etapa a dezvoltarii lor, bebelusii invata sa diferentieze anumite schimbari", completeaza specialistul.

Astfel, studiul a descoperit ca infantii pot asocia emotiile membrilor familiei atunci cand ating varsta de sase luni si pe cele ale altor adulti atunci cand au implinit sapte luni de viata.


Asociaza sunetele cu miscarile faciale

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au asezat 40 de bebelusi in fata a doua monitoare. Pe unul dintre ecrane era proiectat un film ce infatisa un bebelus fericit, pe cel de-al doilea derulandu-se imaginile cu un bebelus trist, incruntat. Atunci cand a aparut un al treilea filmulet, ce implica sunetul fericit al unui infant, specialistii au descoperit ca bebelusii au facut diferenta si s-au uitat mai mult la acest film, in care personajul exprima expresii faciale pozitive.

Urmatorul pas, in opinia cercetatorilor, este sa se descopere daca cei mici pot face acest lucru la o varsta si mai frageda, daca ar urmari imagini si sunete cu ei insisi.

Acest studiu vine in completarea unuia recent, anuntat de cercetatorii britanici, potrivit caruia infantii de doua luni stiu instinctiv cand urmeaza sa fie alintati de mamele lor. Atunci cand parintele vine cu bratele deschise catre ei, micutii isi indreapta corpul, fiind astfel mai usor de ridicat in brate.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului