Cresterea copilului

# alimentatie bebelusi #mancare #bebelusi #alimentatie

Bebelusul tau este mofturos la mancare? Motive si solutii

Bebelusul tau refuze sa manance piureuri, se stramba si intoarce capul cand te vede ca te apropii cu lingurita de el? Nu este singurul bebe mofturos. Conform studiilor, intre 2%0 si 50% dintre parinti isi descriu bebelusii ca fiind mofturosi la mancare. Exista cateva metode eficiente prin care care poti remedia incapatanarea copilului cand vine vorba despre mancare.


De ce apar mofturile la mancare

Odata ce incepi sa diversifici mancarea bebelusului, este bine sa fii pregatita pentru toate situatiile. S-ar putea sa ii placa piureurile de legume, dar in acelasi timp ar putea sa refuze mancarea.

Motivele pentru care devine mofturos la mancare sunt multe. Expertii spun ca bebelusii pot refuza mancarea atunci cand le este distrasa atentia, cand sunt bolnavi, cand sunt satui sau atunci cand nu sunt pregatiti sa treaca la mancarea solida. Unii bebelusi pot deveni mofturosi la mancare si in momentul in care incep sa le apara dintii.

Atat timp cat greutatea bebelusului este normala, nu exista motive serioase de ingrijorare, dar pentru linistea ta, poti incerca cateva metode de atenuare a mofturilor.


Nu il forta sa manance

Spre deosebire de adulti, care uneori mananca mai mult decat le este necesar, bebelusul stie exact cand sa se opreasca din mancat. Chiar daca tu ai impresia ca a mancat putin, pentru el poate fi suficient. Nu il forta sa manance daca incepe sa faca mofturi dupa cateva lingurite, deoarece, in timp, va asocia mancarea cu disconfortul si va deveni mult mai mofturos.


Incearca texturi noi

Bebelusii au preferintele lor culinare. Unii se impaca mai bine cu supa, altii prefera piureurile. Daca bebelusul tau este mofturos la mancare, variaza texturile.


Lasa-l sa atinga mancarea si sa manance singur

Unii bebelusi incep sa devina mofturosi atunci cand nu stiu ce urmeaza sa manance. Daca ii introduci bebelusului tau o mancare noua in alimentatie, lasa-l sa intre in contact cu ea, sa o atinga.

Daca insista sa iti ia lingura din mana si sa se hraneasca singur, nu te opune. Este important ca bebelusul sa inceapa sa preia controlul, chiar daca va face mizerie in jurul lui.


Nu il hrani in fata televizorului

Expertii spun ca hranirea bebelusului in fata televizorului pornit sau langa fereastra nu este cea mai buna solutie, deoarece miscarea si zgomotele ii distrag atentia si il fac sa devina mofturos la mancare.

Tu ai un bebelus mofturos? Cum procedezi pentru a-l convinge sa manance?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului