Cresterea copilului

#beneficii #adolescenti #arbore genealogic #istoria familiei

Beneficii nebanuite ale cunoasterii istoriei familiei asupra adolescentilor

Adolescentii care isi cunosc istoria familiala sunt mai sanatosi din punct de vedere emotional si au o viata sociala mai buna, arata noile descoperiri facute de psihologii de la Universitatea Emory, SUA. Neobisnuitul studiu incearca sa descopere modul in care cunoasterea istoriei personale ajuta familiile sa functioneze mai bine.

Informatiile despre trecutul familiei, esentiale in dezvoltarea adolescentilor

Psihologii americani de la Universitatea Emory au facut o descoperire rara, pe baza unui studiu neobisnuit privind modul in care functioneaza familiile. Acestia au incercat sa descopere cum ajuta discutiile cu privire la istoria personala la imbunatatirea sanatatii emotionale si vietii sociale a adolescentilor.

Cercetatorii au inregistrat mai multe conversatii purtate de adolescenti in timpul meselor luate in familie. Discutiile aveau ca subiect informatii legate de istoria familiei lor. Fiecare grup trebuia ca in cadrul conversatiilor sa furnizeze informatii despre trecutul familiei, pentru o mai buna cunoastere a istoriei acesteia.

Aceste conversatii, alaturi de scorurile obtinute in urma raspunsurilor la un set de intrebari, cunoscut sub numele de "Do you Know scale", au determinat psihologii sa traga concluzia ca adolescentii care au o mai buna cunoastere a istoriei familiei sunt mai sanatosi emotional decat cei care nu abordeaza aceste subiecte in conversatiile cu familiile lor.

Scala "Do you know" cuprinde un set de 20 de intrebari menite sa reflecte nivelul de cunostinte pe care adolescentii il au cu privire la istoria lor personala si de familie.

Beneficiile cunoasterii istoriei familiei asupra adolescentilor

Cunoasterea istoriei familiei isi pune amprenta asupra dezvoltarii adolescentilor in moduri uimitoare. Printre principalele beneficii pe care specialistii le-au remarcat asupra tinerilor, in urma studiului, se numara:

  • o stima de sine crescuta;
  • o mai buna incredere in forte proprii;
  • niveluri scazute de anxietate;
  • reducerea numarului de probleme de comportament;
  • performante academice crescute;
  • relatii mai bune cu parintii etc.

Adolescenta este o perioada delicata in viata copiilor, in care acestia incearca sa-si gaseasca propria identitate si drumul pe care sa o apuce in viitor. Cunoasterea istoriei familiei ajuta tinerii sa-si descopere si formeze mai usor identitatea personala, intrucat au ocazia sa creasca intr-un mediu armonios, cu o structura familiala unita, care-i ajuta sa se dezvolte si maturizeze corespunzator.

Sursa foto: elementalrf.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare