Cresterea copilului

#agitatie #copii #transport #vacanta de sarbatori #bagaje

Calatoriile de sarbatori, calvar pentru parinti. Iata cum scapi de stres!

Aglomeratia, agitatia si intarzierile sunt factori care afecteaza calatoriile in sezonul sarbatorilor de iarna. In plus, daca pleci in vacanta cu cei mici, stresul este si mai mare. Insa cu putina organizare, vei reusi sa ai parte de o vacanta reusita. Afla mai jos cum!

Inainte de plecare

Nu astepta pana in ultimul moment sa discuti cu cei mici despre calatoria care ii asteapta. Povesteste-le despre destinatia de calatorie si implica-i in pregatiri. Apoi discuta cu fiecare copil in parte despre activitatile pe care le-ai planificat si cum vor petrece cei mici sarbatorile de iarna in deplasare.

Atunci cand iti faci bagajul, incearca sa organizezi totul cat mai bine, sa ai toate lucrurile etichetate, pentru fiecare membru al familiei in parte, astfel incat sa le gasesti cat mai usor. Nu uita sa pui in bagaj si medicamente, astfel incat eventualele probleme sa nu te ia prin surprindere.

Pentru calatorie, este important sa pregatesti gustari sanatoase. In acest fel, vei evita tentatia dulciurilor, care, din cauza cantitatilor mari de zahar, il vor agita pe cel mic. De asemenea, nu uita de hidratarea ta si a copiilor, insa asigura-te ca micutii au mers la baie de mai multe ori inainte de urcarea in avion, tren ori masina.

Daca mergi cu masina, intereseaza-te de starea vremii

Inainte de calatorie, siguranta trebuie sa primeze, astfel ca este esential sa duci masina la o inspectie generala. Verifica si prognoza meteo pentru urmatoarele zile si echipeaza-te corespunzator. Ia cu tine mai multe paturi, lopeti, lanterne si apa imbuteliata.

Este indicat sa eviti orele de varf si sa iei mai multe pauze pe drum, astfel incat cei mici sa mai iasa la aer curat, sa faca putina miscare sau sa manance. Pe durata calatoriei, ofera-le celor mici mai multe variante de distractie: jocuri, jucarii sau carti de colorat.

Daca mergi cu avionul, verifica orele de plecare si de sosire 

In acest caz, este important sa afli informatii din timp despre bagajele pe care ai voie sa le transporti si sa verifici de mai multe ori orele de plecare si de sosire. In timpul calatoriei, este indicat sa te asiguri cca ai la indemana scutece, servetele si jocuri si jucarii pentru copii.

Odihneste-te cand ajungi

Dupa drum, cel mai indicat este sa ii culci pe copii cat mai devreme si sa te odihnesti si tu. A doua zi, dupa ce va odihniti, vei putea sa planifici toate activitatile si vizitele de sarbatori.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului