Cresterea copilului

#bebelusi #siguranta bebelusului #varsta bebelusi #siguranta bebelus piscina

Cand mergi prima oara cu bebelusul la piscina?

Soarele arzator de afara indeamna la plaja si la o balaceala zdravana in piscina, insa esti parinte de bebelus si nu stii daca poti si este recomandat sa il scoti la soare si sa il bagi in apa? Si bebelusii merita sa se rasfete la soare si sa se bucure de apa racoritoare din piscinica, insa la aceasta varsta trebuie sa se respecte cateva reguli. Afla care este varsta recomandata pentru un bebe sa fie dus la psicina si cum trebuie expus la soare!

La ce varsta este sigur sa scoti bebelusul la piscina?

Plaja si piscina sunt distractii de vara care necesita respectarea multor masuri de siguranta pentru bebelusii care abia ce au fost nascuti si au un sistem imunitar si o sanatate vulnerabile.

Majoritatea pediatrilor nu recomanda scoaterea bebelusului la piscina si expunerea indelungata la soare inainte de implinirea a doua luni de viata. Copilul are o imunitate slab dezvoltata pana la aceasta varsta si este extrem de vulnerabil la cele mai diverse boli. In aceeasi recomandare intra si lacurile, marea sau oceanul, nu doar piscinele.

Inainte de a avea sistemul imunitar suficient de dezvoltat, copilul risca sa se contamineze usor cu virusuri sau bacterii nocive, care se pot dovedi fatale pentru viata lui, chiar daca pentru un adult sunt banale.

Chiar si dupa doua luni, este important sa te asiguri ca temperatura apei piscinei nu este foarte rece, deoarece abia in jurul unui anisor, organismul bebelusului reuseste sa isi regleze si adapteze temperatura interna cu cea externa. Nu te baza pe faptul ca daca tie ti se pare doar putin rece si pentru el e la fel. El resimte mult mai acut senzatia de rece. Este recomandat ca temperatura apei din piscina sa aiba, pentru bebelusi, in jur de 28.8-30 de grade Celsius.

Cum protejezi bebelusul de pericolele de la piscina si ale expunerii la soare?

Plaja si piscina ridica multe riscuri si pericole pentru sanatatea bebelusului, de aceea, este important sa te asiguri ca respecti cateva reguli speciale pentru a a-l proteja de arsuri, inec, iritatii si chiar de cancer de piele.

Dincolo de faptul ca trebuie sa il duci la plaja si la piscina la varsta recomandata de pediatru, este important sa fii atenta la cateva masuri de siguranta esentiale pentru sanatatea bebelusului tau:
 

  • fii extrem de atenta atunci cand intri cu bebe in apa; tine-l bine, cu ambele maini, de trunchi, si ai grija sa nu iti alunece, deoarece va avea tendinta sa se zvarcoleasca destul de tare atunci cand va simti apa rece pe pielea lui calda;
  • ramai cu bebe cat mai aproape de marginea piscinei si nu intra cu el la apa adanca; in acest fel, nu risti sa aluneci si sa cazi cu el in brate si nici sa iti alunece din maini si sa pice la fund, moment in care s-ar putea speria foarte tare;
  • nu expune copilul la soare in timpul zilei, ci foarte de dimineata, de la 08:00 pana la maxim 10:00, cand razele ultraviolete nu sunt atat de puternice;
  • asigura-te ca are intotdeauna capul acoperit, atat la soare, cat si la umbra;
  • da-l cu lotiune de protectie solara, cu FPS 15 sau 30;
  • hidrateaza-l constant, daca nu mai este alaptat exclusiv, caz in care laptele este suficient pentru a-i asigura necesarul de fluide pe vreme calduroasa.

Inainte de a merge prima data cu bebe la piscina, consulta medicul pediatru si afla daca starea lui de sanatate si dezvoltarea ii permite aceasta iesire sau nu. Este cel mai sigur mod de a te asigura ca atat tu, cat si bebelusul, va bucurati de aceasta escapada varatica, fara niciun risc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului