Cresterea copilului

#cat doarme un copil #varsta somn copii #probleme somn # somn copii #cresterea copilului

Care este ora ideala la care ar trebui sa adoarma copilul

Orice parinte stie cat de important este ca un copil sa doarma suficient. O aplicatie simpla te ajuta sa afli acest lucru, in functie de varsta copilului si de ora la care se trezeste dimineata.

Mai devreme nu inseamna neaparat mai bine in cazul somnului copilului, daca acest lucru inseamna ca micutul se va trezi in timpul unui ciclu de somn. Astfel, secretul pentru a avea un copil vesel, bine dispus si cooperant dimineata este sa gasesti ora ideala de culcare a copilului. 

Un calculator de somn pentru copii pe care il poti gasi pe acest site determina exact aceasta ora, in functie de varsta copilului - incepand cu 4 ani si terminand cu adolescentii de 18 ani.

Lucy Shrimpton, expert in acest domeniu, a explicat pentru publicatia britanica "The Daily Mail" ca "indiferent de lungimea somnului, cel mai bun start intr-o noua zi il avem atunci cand ne trezim dintr-o stare de somn superficial, nu adanc". 

De exemplu, potrivit calculatorului de somn, un copil de 4 ani care trebuie sa se trezeasca la 7 dimineata, ar trebui sa se culce seara la 5:46pm, 6:16pm, 6:46pm, 7:16pm sau 7:46pm, deoarece ciclul sau de somn este de 30 de minute. In cazul unui copil de 7 ani, cu un ciclu de somn de 50 de minute, ora de culcare ar trebui sa fie  7:56pm, 8:46pm sau 9:36pm.

Foto: hepta.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.