Cresterea copilului

#thomas gordon #editura tritonic #manualul parintilor eficace #concurs

Castiga “Manualul parintilor eficace”, de Dr. Thomas Gordon

“Toata lumea acuza parintii pentru problemele pe care tinerii se pare ca le-ar cauza societatii. Este numai vina parintilor, se lamenteaza expertii sanatatii mentale, dupa ce examineaza statisticile infricosatoare ale cresterii rapide a numarului de copii si tineri care devin victime ale dependentei de droguri sau care se sinucid. Totusi, pe parinti cine ii ajuta? Cat de mult efort este depus pentru a asista parintii in a deveni mai eficienti in cresterea copiilor ?”, mentioneaza Dr. , in prefata cartii sale, “ ”.

 

“Parintii sunt acuzati, dar nu antrenati”, afirma Dr. Thomas Gordon , autorul ghidului pentru parinti “ Manualul parintilor eficace ”. Psiholog licentiat, Thomas Gordon si-a dorit sa scrie o carte care va schimba viata parintilor, invatandu-i sa isi creasca intr-un mod cat mai responsabil copiii. Teoriile sale au fost testate chiar in cadrul cresterii si educarii propriei fiice.

Thomas Gordon vorbeste despre statutul de parinte si transformarile care au loc atunci cand sunt investiti cu responsabilitatea de a-si creste copii. Se pare ca pentru prima data, parintii sunt priviti ca simpli oameni cu limite proprii si sentimente adevarate, care decid sa isi poarte “pelerinele” de parinte si uita de cele mai multe ori ca si ei sunt oameni.

Tocmai aceasta responsabilizare care trece parca in domeniul “sacrului” aduce o provocare “oamenilor deveniti parinti”. Dr. Thomas Gordon sustine ca, in primul rand, un parinte eficace trebuie sa fie o persoana adevarata. Copiii apreciaza faptul ca parintii lor sunt umani, isi permit sa faca greseli sau sa aiba defecte. De aceea, rolul unui parinte nu este acela de a adopta o anumita atitudine si de a o pastra indiferent de situatie.

Printre problemele abordate de Dr. Gordon in “Manualul parintilor eficace” se regaseste si clasicul conflict dintre parinti si copii, dar si cine ar trebui sa-l castige. De asemenea, Thomas Gordon ofera o noua viziune asupra autoritatii pe care o are un parinte asupra copiilor sai, cat de necesara si justificata este puterea parentala si care sunt efectele acesteia asupra copilului.

Acest ghid a fost primul program din lume care a ajutat parintii sa-si dezvolte abilitati de rezolvare a unui conflict cu castig de ambele parti. Avand peste 4 milioane de cititori, cartea a devenit intr-un timp foarte scurt cea mai indragita, laudata si verificata metoda din lume care se adreseaza parintilor.

Castiga “Manualul parintilor eficace”, de la

Acasa.ro si Editura Tritonic te invita sa participi la concurs! Poti castiga unul dintre cele doua exemplare “Manualul parintilor eficace”, de Dr. Thomas Gordon.

Detaliile concursului

In perioada 26 mai - 7 iunie, Acasa.ro si Editura Tritonic invita toti parintii la concurs!

Cum poti participa?  

Intra pe forum.acasa.ro dand click aici si raspunde la urmatoarea intrebare:

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii in educarea copilului si cum ai reusit tu sa le eviti?


Cel mai interesant raspuns va fi premiat cu un volum din “Manualul parintilor eficace”, de Dr. Thomas Gordon.

Pentru a raspunde pe forum acasa.ro, trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi aici.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida iar datele personale, nume, prenume si orasul in care locuiesti sa fie corecte!

Castigatorii concursului sunt: Gingarasu Mihaela si Contiu Ralu  

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului