Cresterea copilului

#frati #relatii de familie #surori

Ce activitati poti face cu fratii sau surorile tale mai mici

Diferenta de varsta intre frati sau surori face uneori dificila comunicarea si petrecerea timpului impreuna. Daca ai o sora sau un frate mai mic, este important sa le acorzi o parte din timpul tau si sa petreceti momente frumoase impreuna. Exista numeroase activitati potrivite in acest sens.


1 La salonul de frumusete cu sora mai mica


Orice tanara trebuie sa invete regulile de ingrijire corporala, iar o sora mai mare poate fi persoana potrivita pentru a o initia in ritualul de infrumusetare. Daca ai o sora mai mica, fa rezervare pentru amandoua la un salon de cosmetica. Puteti sa va coafati, sa va faceti manichiura sau sa va rasfatati cu un machiaj profesionist. Este bine ca o tanara sa aiba o sora mai mare care sa o invete cum sa se machieze corect sau cum sa-si ingrijeasca parul. Cateva ore la un salon de infrumusetare pot fi atat didactice, cat si distractive. Veti avea timp sa va povestiti ultimele noutati si sa va distrati incercand ceva extravagant.


2 Cumparaturi cu sora sau fratele mai mic


Fratele tau mai mic sau sora ta ar putea avea nevoie de sprijinul tau cand merge la cumparaturi. Niciodata nu strica o a doua parere si intre frati sinceritatea este posibila fara riscul de a jigni. Alegeti acele magazine care prezinta interes pentru amandoi si mergeti sa faceti cumparaturi impreuna sau sa va distrati testand diverse produse.


3 Distractie la piscina intre frati


Copiii sufera adesea ca nu sunt inclusi in cercul de prieteni ai fratilor mai mari. Cateva ore la piscina, in weekend, sunt un prilej de a va distra impreuna, adunand laolalta prietenii din ambele cercuri. Fiecare gaseste ceva de facut si se poate distra, beneficiind de atentie din partea tuturor.


4 Plimbari cu fratele sau sora mai mica


Mergi cu fratele sau sora ta la plimbare, in timpul liber. Alege un traseu interesant, un parc care va place amandurora sau planificati chiar o destinatie de interes, cum ar fi un targ de weekend cu antichitati. Indiferent de diferenta de varsta, se vor gasi intotdeauna produse atractive pentru fiecare si puteti face descoperiri impreuna.

Daca ai caine, acesta poate fi motivul perfect pentru o plimbare cu fratele sau sora ta mai mica. Aceasta va aprecia timpul pe care i-l dedici, iar tu vei avea ocazia sa-i faci o bucurie.


5 Vizionarea unui film impreuna


Una dintre cele mai simple modalitati de a petrece timpul placut in compania fratelui tau este sa vedeti un film. Alege ceva de calitate, potrivit pentru ambele varste, pregatiti impreuna niste gustari si savurati cele doua ore de vizionare impreuna. Pentru a-ti face fratele sau sora mai mica sa se simta utila, cere ajutor pentru a pregati gustarile inainte de film. In acest fel va puteti apropia si comunica mai bine.


6 Ajuta-ti sora in proiectele personale


Daca sora sau fratele tau isi doreste mult sa urmeze un curs de pictura sau sa viziteze o anumita destinatie, implineste-i visul. Documenteaza-te si treci la actiune. Sora sau fratele tau nu va uita niciodata un astfel de gest frumos si va sti mereu ca poate apela la tine fara probleme.

Sursa foto: wellandgoodnyc.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare