Cresterea copilului

#parinti #copii #retele de socializare #social media

Ce ar trebui parintii sa stie despre social media

Interactiunea cu prietenii in mediul online a devenit un stil de viata pentru copii. Insa, desi aceste conexiuni fac parte din viata sociala a copilului, este important de stiut ca pe langa beneficii, exista si riscuri. Iata ce ar trebui sa stii pentru a-l proteja pe copilul tau de efectele nocive ale social media.


Notiuni de baza

Majoritatea retelelor sociale (Facebook, Instagram, Twitter) are drept cerinta obligatorie, in momentul crearii contului, ca persoana respectiva sa aiba cel putin 13 ani. Insa exista copii care reusesc sa pacaleasca sistemul si isi schimba data nasterii pentru a-si crea cont. De cele mai multe ori, parintii nu stiu acest lucru. Asadar, pentru a evita asemenea situatii, intreaba-l pe copilul tau, in mod frecvent, daca are sau nu un cont de Facebook.

In cazul in care ii dai voie copilului tau sa isi faca un cont pe o retea de socializare, explica-i ce are voie si ce nu are voie sa faca si activeaza-i toate restrictiile de confidentialitate disponibile.

In plus, da-i de inteles copilului tau ca poate vorbi oricand cu tine, in cazul in care exista situatii sau persoane care il nemultumesc si ii fac probleme pe retelele de socializare.


Setarea regulilor de baza

Copilul tau trebuie sa stie ca regulile sociale se aplica si online si ca trebuie sa fie manierat si cu bun simt si in acest mediu. In plus, modul in care el isi creioneaza profilul pe social media ii poate influenta viata de zi cu zi. De aceea, este important ca el sa stie ca atitudinea in mediul online trebuie sa fie adecvata.


Check in

Pentru a fi la curent cu activitatea copilului tau pe retelele sociale, este bine sa ai parola de la cont, insa daca cel mic nu vrea sa iti spuna parola, deoarece considera ca ii invadezi intimitatea, poti alege sa te imprietenesti cu el.

Fiind prieten cu el pe Facebook, poti fi la curent cu tot ceea ce posteaza, cu locul unde se afla sau ce fotografii incarca. Atentie insa sa nu iti restrictioneze accesul. Multi dintre copii refuza sa le permita parintilor sa vada toate activitatile lor. Insa acesta este un risc pe care trebuie sa ti-l asumi si sa mergi pe incredere.


Dependenta de retelele sociale

Social media pot acapara tot timpul copilului tau. In cazul in care observi ca el acorda mult prea multa atentie navigarii pe internet si pe retelele sociale, impune-i anumite restrictii. Este important ca atunci cand se afla in compania altor persoane, copiii sa socializeze si nu sa piarda vremea pe retelele sociale.

Sursa foto: techtips.salon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului