Cresterea copilului

# pachetel scoala #cresterea copilului # alimentatie copii #mancare copii

Ce ar trebui sa manance copil tau la scoala. 5 reguli pentru un pachetel perfect

Alimentatia scolarului, indiferent de varsta, este extrem de importanta fiind in stransa legatura cu randamentul scolar, dupa cum au aratat numeroase studii. Tocmai de aceea trebuie sa respecti cateva reguli de baza astfel incat copilul tau sa manance sanatos, bine, mai ales in perioadele de crestere. Iata cateva reguli de la nutritionisti care te vor ajuta sa pregatesti un pachetel perfect pentru copilul tau:

1. Si proteine, si carbohidrati.

Potrivit specialistilor in nutritie, copiii ar trebui sa aiba in meniul zilnic 15% proteine, 30% grăsimi, 55% carbohidrați sănătoși, vitamine esentiale, fibre, substanțe din plantele nutritive, minerale și oligoelemente. Prin urmare, nu elimina grasimile, nu toate sunt rele, iar copilul tau nu este la dieta. 

2. Gustari sanatoase

Copiii sunt mari amatori de "rontaieli", asa ca ar putea sa cada usor in ispita chipsurilor sau a altor produse de tip junk food. Asa ca mai degraba invata-l cu gustari sanatoase, cum ar fi nuci, alune, fructe uscate etc. 

3. Fructele, esentiale

In gustarile copilului ar trebui sa existe si cel putin un fruct. Fie ca ii pui la pachet o banana, un mar, o para sau un strugure, acestea contribuie la o alimentatie echilibrata. 

4. Nu uita de apa 

Hidratarea este foarte importanta, dar copiii sunt asi la a uita de ea. Asa ca ai grija sa aiba la el o sticla cu apa plata. Evita bauturile carbogazoase, indulcite artificial. Daca are pofta de ceva dulce, mai degraba incearca un compot facut in casa sau un sirop. 

5. Respecta timpul de masa

Nu uita atunci cand pregatesti pachetelul ca pauza de masa este de 10 minute, iar copilul tau are nevoie de acel timp si pentru alte activitati. Tartine cu unt de arahide sau un sandvis sanatos cu legume proaspete.

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare