Cresterea copilului

#copii #diferente #copil #nastere copil

Comportamentul parintilor se schimba la aparitia celui de-al doilea copil

Nasterea primului copil este un moment de sarbatoare totala atat pentru proaspetii parinti, dar si pentru familia si prietenii acestora. Dar ce se intampla cand vine pe lume al doilea copil? Ce schimbari intervin si care sunt diferentele dintre cele doua nasteri? Iata cateva constatari ale Carisei Miller, mama a doua fetite din Portland, Statele Unite ale Americii, care a hotarat sa impartaseasca cu cititorii site-ul scarymommy.com experientele ei materne.


1. Sarbatorirea evenimentului

La primul copil, toata lumea - prietenii si familia - a sarbatorit evenimentul si i-a oferit cadouri si multa atentie proaspetei mamici. Copilul a fost intampinat de un alai de persoane apropiate familiei, asteptand-si fiecare randul sa cunoasca nou-nascutul.

La cel de-al doilea copil, povesteste femeia, nu a mai fost atat de mult entuziasm in jur, iar prietenii nu s-au mai grabit sa cunoasca bebelusul.


2. Bolile copiilor

In ceea ce priveste primul copil, acesta a fost ferit de raceli si boli in primul an de viata, insa situatia nu a fost la fel de roz si cand a venit al doilea bebelus. Pentru ca primul copil mergea deja la gradinita, nou-nascutul a reusit sa ia virusi de la cel mare si a racit inca din prima saptamana de viata.


3. Atentia

In cazul primului copil, parintii se grabeau sa mearga la el atunci cand plangea noaptea, pentru a-l linisti. Cat despre venirea pe lume a celui de-al doilea copil, Carisa povesteste ca voiau sa il calmeze cat mai repede pentru a nu o trezi pe sora ei mai mare. Altfel, ar fi avut de linistit doi copii, ceea ce le-ar fi ingreunat misiunea.

De asemenea, in cazul primului copil, acesta se bucura de toata atentia parintilor, intrucat, spune Carisa, nu stiau ce altceva sa faca. Cand a venit pe lume al doilea copil, deja aveau experienta cresterii primului si s-au putut descurca mult mai bine.


4. Fotografiile copilului

La primul copil, parintii au facut poze inca dinainte de a se observa sarcina femeii si au continuat sa faca fotografii aproape zilnic pana cand cel mic a implinit doi ani. In cazul celui de-al doilea copil, entuziasmul a scazut, iar numarul pozelor s-a imputinat considerabil.

Sursa foto: crowdignite.totallyher.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului