Cresterea copilului

#parinti #copii #intimitate #explicatii #actul sexual

Ce faci cand copilul intra in camera ta in timpul actului sexual

Curiozitatea copiilor este fara margini si uneori te-ar putea pune in situatii neplacute. Momentul in care copilul intra in camera in timpul unei partide de sex este neplacut atat pentru parinti, dar si pentru cel mic. Sexologul Ian Kerner explica cum ar trebui sa procedeze parintii intr-o astfel de situatie stanjenitoare.

Invata copilul sa respecte intimitatea altora

Situatia in care copilul intra in camera si isi surprinde parintii in timpul actului sexual este destul de frecventa, potrivit sexologilor. Insa pentru a evita asemenea momente, este important sa il inveti pe cel mic sa respecte intimitatea celorlalte persoane si sa bata la usa de fiecare data cand vrea sa intre intr-o alta incapere decat a lui.

Discuta cu cel mic despre sex

In cazul in care copilul a intrat in camera in timpul actului sexual, este recomandat sa ii explici ce s-a intamplat, dar pe intelesul lui si in termeni de imbratisare, iubire si mangaieri. Inainte de a incepe sa vorbesti cu el, verifica ce a auzit, ce a vazut si cat de mult ii pasa de ceea ce s-a intamplat.

Modul in care discuti cu cel mic despre sex depinde de varsta acestuia

Daca cel mic este la gradinita, este posibil sa creada ca ceea ce a vazut sau a auzit este ceva violent. Este recomandat sa ii explici copilului ca a asistat la un moment intim in care nu au fost urme de violenta si nimeni nu este ranit. Aceasta explicatie ar putea fi suficienta, daca cel mic nu pune alte intrebari.

Copilul care deja merge la scoala are mai multe curiozitati in ceea ce priveste sexul, insa, in acelasi timp, vrea sa se mentina departe de acest subiect. Nu ii oferi mai multe informatii decat isi doreste sa afle. In cazul in care copilul se simte inconfortabil atunci cand ii vorbesti despre sex, este recomandat sa mai amani discutiile pe aceasta tema.

In ceea ce priveste adolescentii, acestia pot arata semne de dezgust atunci cand isi surprind parintii facand sex sau cand vine vorba despre discutiile pe aceasta tema. Desi acestia inteleg mai bine ideea de act sexual, nu vor sa isi vada parintii in timp ce fac asta.

Sursa foto: informe21.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului