Cresterea copilului

#parinti #cuplu gay #relatii familie #parinti copii # relatie copii #copil homosexual

Ce faci cand fiul tau marturiseste ca este homosexual?

Indiferent ca esti un parinte cu puternice convingeri religioase sau, dimpotriva, un evolutionist "tolerant", nu iti doresti ca odrasla ta sa fie inclusa intr-o minoritate sociala. Pentru ca, in primul rand, stii cat va avea de suferit din cauza ideilor preconcepute ale altora.

Dar copilul tau tocmai si-a recunoscut orientarea homosexuala, iar tu nu stii cum sa accepti situatia si cum sa procedezi. Ce este de facut in acest caz? Iata 3 dintre cele mai intalnite reactii ale parintilor si consecintele atitudinii adoptate: 

1. Nu ii accepti acest stil de viata si il marginalizezi si tu. Fara doar si poate, sunt parinti care isi resping copiii atunci cand afla ca sunt homosexuali. Indiferent ca este vorba de argumente religioase sau nu (desi acestea sunt cele mai des intalnite), tu nu poti accepta ca cel pe care l-ai crescut este "altfel". Trebuie insa sa ai grija, o astfel de atitudine nu va face decat sa te indeparteze pentru totdeauna de copilul tau. Poate ca acum nu realizezi, insa peste cativa ani vei regreta acest lucru, iar copilul tau este posibil sa nu reuseasca sa te ierte. Vei fi singur la batranete, cand singuratatea este foarte apasatoare. 

2. Ti se pare fie ca este un moft, fie il tratezi ca si cum ar suferi de o boala. Acest comportament il poate face sa-si piarda increderea in sine, sa-si doreasca sa fie altfel decat este. Pentru ca parerea parintilor conteaza intotdeauna in evolutia unui copil. Insa ceea ce nu inteleg parintii care nu accepta homosexualitatea propriilor urmasi este ca nimeni nu alege sa fie nici heterosexual, nici homosexual.

Educatia nu are nici o influenta asupra acestui fapt, nici convingerile religioase, nici nimic. Pur si simplu, din motive biologice si hormonale, anumite persoane au alte inclinatii sexuale decat cele comune si acceptate in societate. Prin urmare, nu-ti rani copilul respingandu-l din cauza a ceea ce este!

3. Desi aste nu te face fericit ca parinte, accepti situatia si il sustii. Sprijinul parintilor este foarte important in dezvoltarea noastra. Chiar daca stii ca va avea de suferit din cauza ideilor preconcepute ale societatii (chiar si in ziua de azi), repeta-i ca ai incredere in el si ca il iubesti indiferent de orientarea lui sexuala.

Va fi mult mai fericit daca te va sti pe tine aliat in lupta cu ceilalti, nu va fi rusinat de ceea ce este, iar aceste lucruri il vor ajuta sa se dezvolte armonios si sa nu capete frustrari si depresii. Aminteste-ti ca nu este o optiune a lui sau o revolta teribilista, ci un stil de viata asumat.

Spune-i si lui toate astea, de cate ori ai ocazia, este singura modalitate de a-l ajuta si de a contribui ca el sa duca o viata normala si decenta, in locul uneia de izolare si depresie.

Sursa foto: michael-in-norfolk.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului