Cresterea copilului

#iubire #relatii #familie #parinti #mama #tata #prieten #cearta #conflict

Ce faci daca parintii tai nu-l accepta?

Va iubiti, sunteti foarte fericiti impreuna si lumea va sta la picioare. Se pare insa ca nu chiar toata lumea... Mami si cu tati stramba din nas de fiecare data cand aud de noul tau iubit si sub niciun chip nu vor sa vada toate acele lucruri minunate pe care le vezi tu la el. Ce poti face in aceasta situatie?

Intr-o forma de impulsivitate specifica varstei ai zice probabil ca daca nu-l vor e treaba lor. Pana la urma nu ei se marita cu el la o adica ci tu si tie trebuie sa-ti placa, nu lor. La o prima vedere, gandirea ta este una buna, iar in teorie poate fi aplicata fara prea multe complicatii. In practica insa, lucrurile nu stau chiar asa.  Mai ales atunci cand ai de -a face cu doi parinti exigenti, cu viziuni usor arhaice si fixatii nu tocmai usor de domolit.

Vorbind din proprie experienta, iti spun ca daca te duci la ei si le spui ca pe tine nu te intereseaza parerea lor cu privire la acest subiect si ca tu oricum o sa fii cu el si asta pentru ca va iubiti, nu rezolvi mare lucru. Din contra, ii inraiesti si ii faci sa-ti puna si mai multe bete in roate. Se vor gandi ca daca tu nu mai gandesti rational, ametita fiind de aburii indragostelii,  ei trebuie sa ia atitudine, sa te scape cumva din mrejele acestui Don Juan care se lipeste ca scaiul de orice fata draguta, binecrescuta si naiva asa cum esti tu.

Nu trebuie insa sa-i blamezi si sa incerci sa-i judeci. Crede-ma, ca in adancul lor, gandesc ca fac lucrul acesta doar pentru ca te iubesc si ca asa iti vor face un bine. Iar  acum, tu nu poti sa te pui cu viziunea asupra binelui si raului in materie de parinti, nu? Sau poti?

Nu trebuie sa fii Machiavelli in persoana pentru a-ti aduce parintii pe calea cea buna, fara ca nimeni sa aibe de suferit.  Tot ce trebuie sa faci este sa fii diplomata si cu un pas inaintea lor. Vorbeste-le deschis despre relatia ta cu baiatul, explica-le cat de mult il iubesti si cat de mult te respecta. Nu uita insa sa precizezi si ca „binenteles ca asta nu inseamna sa-mi pierd capul dupa el si sa uit de prioritatile mele in viata cum ar fi dezvoltarea unei cariere, studiile etc.

Mai mult decat atat, atunci cand il aduci in vizita,  instruieste-l bine dinainte. Ai grija sa nu scapi niciun detaliu. Pune-l in tema in legatura cu preferintele parintilor tai si cu modul in care vad acestia prototipul barbatului ideal pentru fiica lor. Spune-i sa fie atent si atunci cand ii complimenteaza. Daca exagereaza s-ar putea ca ai tai sa-l considere un lingusitor si nici asta nu este bine.

De partea cealalta a baricadei, lucrurile ar trebui sa stea cam la fel, insa usor ajustate. Astfel, inisira-le alor tai tot arborele genealogic al prietenului tau, daca se poate. Cu cat stiu mai multe despre el cu atat vor prinde mai multa incredere si te vor stii in siguranta. Ai grija insa cu micile detalii din trecut care nu prea flateaza. Cosmetizeaza-le putin pentru a da bine, insa ai grija sa nu infloresti prea mult. Stii si tu ca minciuna are picioare scurte. Mai degraba infrumuseteaza istoria prietenului tau ca si cum ai aplica un strop de blush in obraji pentru stralucire .

Nu vorbi non stop numai despre el pentru ca iti pierzi din credibilitate si parintii tai vor pune toata aceasta adulare a iubitului pe seama  indragostirii si nimic mai mult.

Nu-i tine partea atunci cand te certi cu ai tai. Mai degraba pastreaza-ti obiectivismul si vino cu argumente care sa multumeasca ambele parti. Fii impartiala si matura, astfel le demonstrezi lor cat si iubitiului ca iti poti hotari singura destinul si viitorul.

Important este sa pastrezi armonia in familia ta si un echilibru in relatia dintre membrii ei si iubitul tau. Nimanui nu-i place sa se certe sau sa traiasca intr-o atmosfera tensionata tot timpul. Astfel, fii deschisa si rezolva problema inca din fasa.
 

Sursa foto : www.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare