Cresterea copilului

#nume copii #nume interzise #legi interzicere nume #botezare copil #alegere nume copil

Ce nume de copii sunt interzise in lume si de ce

In Danemarca, parintii sunt obligati sa aleaga numele bebelusului dintr-o lista cu 7000 de optiuni aprobate de guvern, in timp ce nemtii interzic cu desavarsire numele neutre, din care nu se intelege ce sex are copilul. Iata si alte tari in care numele alese de parinti pentru bebelusii lor trebuie sa fie aprobate mai intai de autoritatile locale, dar si exemple concrete de prenume interzise prin lege!

Germania

Nemtii considera ca numele date copiilor trebuie sa le reflecte sexul. Numele neutre, care se potrivesc atat fetelor, cat si baieteilor, precum Matti, Taylor sau Quin sunt interzise prin lege. De asemenea, autoritatile germane nu aproba nici prenumele de Anderson pentru botezarea copiilor.

Republica Dominicana

In 2007, un judecacator din Republica Dominicana a inaintat un proiect de lege pentru interzicerea numelor care nu indica precis sexul copilului sau care creeaza confuzie la auzul lor. Printre exemplele oferite de judecator, se numara: Toshiba Fidelina, Querida Pina (Draga Ananas), Tonton Ruiz (Timpul Ruiz) etc.

China

Tot mai multi parinti din China au incercat sa introduca in numele viitorilor lor copii simbolul "@", lucru care a dus la emiterea unei legi pentru interzicerea acestuia. Motivul pentru care autoritatile chineze au respins aceste prenume a fost acela ca reglementarile locale privind numele chienzesti nu permit folosirea unor caractere care nu pot fi reprezentate cu usurinta pe calculator.

Islanda

In Islanda, nu sunt permise numele de copii care incep cu "C", intrucat aceasta litera nu exista in alfabatul limbii islandeze. Astfel ca, daca te stabilesti in Islanda si doresti sa-ti botezi fetita, Carolina, sau baiatul, Christian, vei fi refuzata.

Noua Zeelanda

Numele care indica rangul nobiliar, Duke, Princess, Prince, King, sau de rezonanta, Major, Sargent, sunt interzise prin lege in Noua Zeelanda, pentru a nu crea confuzii.

Portugalia

Nici Portuglia nu lasa mana libera parintilor in alegerea numelor. Exista o lista care contine nu mai putin de 41 de pagini de nume interzise, printre acestea regasindu-se si Mona Lisa ori Tom. Portughezii accepta doar varianta Tomas in certificatul de nastere, insa nu si diminutivul Tom.

Sursa foto: parentdish.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului