Cresterea copilului

#planset #plansul bebelusului # bebelus agitat #cauze planset

Ce poate ascunde plansul bebelusului

Bebelusul tau a fost hranit, scutecul este proaspat schimbat si ii oferi tot ce are nevoie, dar totusi plange si nu ai nici cea mai vaga idee de ce. Descopera in continuarea cateva cauze surprinzatoare pentru care copilul tau poate plange.

 

Este prea gros imbracat


Chiar daca afara este un pic mai rece decat de obicei, nu inseamna ca trebuie sa il imbraci ca pentru o excursie la munte, pe timp de iarna. Copilul poate suferi din cauza faptului ca hainele cu care l-ai imbracat ii provoaca prea multa caldura si il sufoca.

Solutia: imbraca-l pe copil in aceeasi masura in care te-ai imbracat si tu. Asadar, daca porti un pulover si o jacheta, ofera-i si lui aceleasi obiecte vestimentare si nimic mai mult (poate doar o sapca/caciulita subtire). Evita sa il imbraci mult prea gros, chiar daca iti este frica sa nu raceasca - in acest fel nu vei face decat sa il sensibilizezi la factorii de mediu si sa fie extrem de friguros pe masura ce creste.
 

Asista la certurile parintilor


Bebelusii nu inteleg despre ce vorbesc parintii sai si nici nu are prea mare importanta in momentul in care cei doi ridica tonul de fata cu micutul. Bebelusul intelege ca mami si tati se "lupta" lucru care il nelinisteste si il face sa planga.

Solutia: discutii ocazionale aprinse ar trebui sa aiba loc doar cand parintii sunt singuri si chiar si atunci, tonul trebuie sa fie cat mai scazut pentru ca bebelusul le poate auzi daca este in camera alaturata. Insa chiar si asa, este foarte posibil ca beblusul sa simta nervozitatea si nelinistea parintilor (mai ales a mamei) si sa inceapa sa planga, asadar este bine ca cei doi soti sa se impace si sa se linisteasca inainte de a se duce la bebelus.

 

Este stresat de diversi factori externi


Prea multa lumina, prea mult zgomot, prea multa aglomeratie si agitatie poate provoca plansul bebelusului care are nevoie, in perioada de dezvoltare, de multa liniste si de o atmosfera cat mai intima.

Solutia: evita sa il scoti pe bebelus la cumparaturi (supermarketuri), sa il duci la evenimente la care muzica este foarte puternica (nunti, petreceri etc) sau restaurante unde oricum atmosfera poate fi destul de greu de suportat pentru micut.
 

Are dureri de burtica


Exista o multitudine de factori pentru care pot provoca durerea de burta a copilului: o alimentatie nepotrivita, hranirea cu lapte in timp ce mama trece printr-o perioada stresanta, colici si asa mai departe.

Solutia: in primul rand incearca sa alegi cu mare atentie ce ii dai copilului sa manance (daca ai inceput sa ii diversifici mancarea) si sa eviti alimentele care il poti balona. De asemenea, n cazul in care are colici, este bine sa ii oferi un ceai special in acest sens. In plus, daca inca alaptezi, ar fi bine sa incerci sa reunti la toate gandurile negre de dragul bebelusului (si al tau), iar daca nu poti trece sub nicio forma peste probleme, ar fi bine sa iei in calcul varianta in care il hranesti pe bebelus cu biberonul, cel putin pentru o perioada.
 

Il inteapa/zgarie ceva


Este foarte posibil sa il fi imbracat cu un tricou a carui eticheta il zgarie pe micut sau sa il fi asezat in carucior peste suzeta sau vreo jucarie care sa il intepe.

Solutia: ar fi bine sa tai etichetele care zgarie ori sa le infasori si sa le cosi intr-un material pufos si placut la atingere. De asemenea, asigura-te ca jucariile sunt toate la locul lor si ca nu sunt aruncate in patut /carucior/scaun de masina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare