Cresterea copilului

#nastere #recomandari medicale

Ce recomandari medicale importante ignora femeile dupa ce nasc

In ciuda faptului ca sanatatea proaspetelor mamici poate oscila in primele luni dupa nastere, cele mai multe dintre ele nu isi tin sub observatie medicala schimbarile care survin odata cu venirea pe lume a unui copil.

Mai putin de jumatate dintre femei efectueaza controale medicale postpartum, arata un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Interna Generala. "Este foarte important ca femeile sa isi tina sanatatea sub observatie dupa ce nasc, indiferent ca apeleaza la ajutorul specialistului care urmareste evolutia copilului la domiciliu, in cazul in care acesta este un medic avizat, sau ca prefera ajutorul unui centru comunitar de sanatate", explica Wendy Bennett, profesor asistent la Catedra de Medicina Generala Interna din cadrul Universitatii John Hopkins. "Este important ca proaspetele mamici sa se gandeasca si la sanatatea lor", mai completeaza aceasta.

Ce poti descoperi la controlul postpartum

Academia Americana de Pediatrie, in colaborare cu Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor, recomanda un program standard de tinere sub observatie a tinerelor mame in primele sase saptamani de dupa nastere.

Femeile care s-au confruntat cu complicatii in timpul sarcinii, cum ar fi presiunea crescuta a sangelui sau diabetul gestational, ar trebui sa consulte un medic pe o perioada mai lunga, de un an, intrucat sunt predispuse la boli cronice in viitor.

De ce nu se acorda atentie controalelor postpartum

Studiul publicat in Jurnalul de Medicina Interna Generala arata ca doar 56,6% dintre femeile care au avut complicatii in timpul sarcinii au consultat un medic dupa nastere. Dintre cele care nu au avut probleme de sanatate in cele 9 luni de gestatie, doar 51,7% au vizitat cabinetul medical dupa ce au devenit mame. "Chiar daca au asigurari medicale si acces la o ingrijire mai buna, femeile tind sa isi neglijeze sanatatea dupa nastere", afirma Bennett.

"Dupa nastere, femeile trec prin foarte multe transformari. De cele mai multe ori, prezenta nou-nascutului le copleseste si nu se mai gandesc la propria sanatate. Medicii ar trebui sa gaseasca modalitati noi de a le tine sub observatie, cum ar fi vizitele acasa", a mai spus profesorul de la Universitatea John Hopkins.

Sursa foto: seeyourinterest.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului