Cresterea copilului

#calculator #software #program #monitor #site-uri #reguli copii #acces computer

Ce sa faci atunci cand copilul tau petrece prea mult timp online

In Romania, 70% dintre copii folosesc internetul zilnic. Datele au fost publicate anul trecut de EU Kids Online III si au fpst furnizate de Institutul de Sociologie al Academiei Romane. Mai grav este ca majoritatea navigheaza fara un scop anume, iar timpul indelungat petrecut in fata monitorului poate da nastere problemelor comportamentale, de relationare sau deformari ale coloanei vertebrale. Daca si copilul tau petrece prea mult timp online, citeste mai jos ce sa faci pentru a-l indeparta din fata monitorului.

Iubire cu nabadai

Primul lucru si probabil cel mai de efect pe care il poti face este sa te impui in fata copilului tau. Ia atitudine si opreste-i computerul sau restrictioneaza-i accesul la el. Totusi, aceasta abordare este buna pe termen scurt, caci altfel copilul ar putea sa dezvolte sentimente negative la adresa ta.

Muta computerul

Poti incerca aceasta abordare daca nu ai taria necesara sa o aplici pe prima. Muta computerul de la el sau de la ea din camera si du-l in sufragerie. In acest fel, nu numai ca ai acces la monitor si poti urmari discret site-urile pe care intra, insa faptul ca PC-ul este intr-o zona accesibila mai multor persoane ii reduce folosirea in exces.

Ofera-i acces intre anumite ore

Impune metoda recompensei si permite-i accesul la calculator intre anumite ore, doar daca si-a facut temele, de exemplu. Acum ca nu se mai afla in camera lui, poti sa-i explici ca il poate folosi maximum  o ora inainte de culcare. Lasa-l sa stea cu o ora in plus in weekend.

Investeste intr-un software

Instaleaza un program care sa te scape de certurile inutile si care se ocupa de inchiderea calculatorului la ore prestabilite. Sunt programe care monitorizeaza site-urile pe care a navigat sau care iti arata si conversatiile in programele de chat.

Implica-l in activitati in afara casei

Scoate-ti copilul din casa! Cel mai bun sfat pe care il poti primi este acesta: petrece timp cu el in afara casei. Duceti-va in excursii de weekend, plimbati-va in parc, duceti-va la mall, la film, la inot etc. Orice iesire este binevenita.


Sursa foto: sync-blog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare