Cresterea copilului

#scaun auto #copil #masina #parinti #scaune auto copii

Ce sa faci cand copilul nu suporta sa mearga cu masina

Cea mai mare parte a copiilor sunt incantati de orice plimbare cu masina si sunt fascinati de ideea in sine, chiar daca este vorba de o plimbare pe distante mici. Fie dintr-o teama sau pur si simplu din cauza senzatiei de rau pe care o ofera in primele dati, exista si copii care nu suporta sa fie transportati cu autoturismul si sunt extrem de agitati de fiecare data cand vine momentul plecarii.


Incepe cu distante mici


In cazul in care copilul nu se simte confortabil atunci cand merge cu masina, nu incerca sa il fortezi parcurgand distante mari. Cel mai bine este sa incepeti sa mergeti pe distante mici si rapide, astfel incat micutul sa nu se simta torturat.


Distrage-i atentia


In cazul in care nu reuseste sa doarma pe toata distanta parcursa cu automobilul, incearca sa ii distragi atentia. Arata-i diverse lucruri pe geam (case, ape, copaci, flori, animale etc) si vorbeste-i despre ele. Daca este mai mare de 2 ani, puteti inventa un joc pentru a-l mentine ocupat. De exemplu, spune-i ca acela care numara cele mai multe masini rosii castiga un desert delicios. In mod sigur nu va putea refuza o astfel de oferta tentanta.


Lasa-l sa asculte povesti audio


Achizitioneaza un CD cu povesti pentru copii si ofera-i posibilitatea sa le asculte doar in masina. In acest fel nu doar ca va fi atras de ideea de a se plimba cu masina, dar se va bucura si isi va concentra toata atentia asupra eroilor din poveste si a faptelor de curaj.


Ia in masina jucaria lui preferata


Daca micutul este fascinat de o anumita jucarie, nu ezista sa i-o dai atunci cand urmeaza sa mergeti cu masina. Daca este foarte incantat de ea, este foarte posibil sa ignore total faptul ca nu se simte tocmai bine in masina.
Indeamna-l sa deseneze/coloreze


Pe langa jucaria lui favorita, achizitioneaza o carte de colorat si un set de creioane si indeamna-l sa scoata la iveala talentul sau artistic. Daca nu este foarte incantat de idee si nu prea pare sa ii distraga atentia, ajuta-l chiar tu sa intre in joc. Coloreaza alaturi de el si arata-ti incantarea si extazierea pentru fiecare obiect care ia nastere sub diversele creioane de colorat.


Obisnuieste-l cu scaunul auto


Daca are un scaun auto , ar fi bine sa incerci sa il obisnuiesti cu el. Pentru inceput ia-l in casa si lasa-l pe copil sa stea in el si sa se joace in preajma lui. Astfel, ideea de a sta in scaunel si de a merge cu masina ii va fi mai usor de acceptat. Eventual, daca este baietel, compara scaunul lui auto cu scaunele soferilor de Formula 1. Daca este fetita, incearca sa-l accesorizezi cu diverse floricele sau fundite viu colorate pentru a fi mai mult pe placul micii tale printese.

In cazul in care nu ai achizitionat un scaun auto pentru copilul tau, cerceteaza cu atentie piata, pentru a alege modelul potrivit. Exista o multime de variante  de scaune auto copii din care sa-l poti alege pe cel mai frumos si mai confortabil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare