Cresterea copilului

#anxietate #mame #calatorii #teama #bagaje #griji #planificare calatorii #nesiguanta

Ce se intampla in mintea mamicilor, inainte de a pleca intr-o calatorie

Teama, nesiguranta sau vinovatia sunt doar cateva dintre sentimentele care te pot cuprinde atunci cand te pregatesti sa pleci intr-o calatorie si sa fii departe de familie. Iata ce alte ganduri apar in mintea mamelor, cand trebuie sa se desparta de familie, chiar si pentru o perioada scurta de timp.

1 Anxietate

Sunt atat de multe de organizat inainte de a pleca intr-o calatorie, incat, uneori, simti ca nu mai poti face fata. Te gandesti ce se va intampla in lipsa ta, cum se va descurca sotul, ramas singur cu cei mici, cum se vor simti copiii in lipsa ta, cum se vor descurca la scoala. Mii de intrebari iti trec prin minte, ceea ce declanseaza starea de anxietate.

2 Dezamagire

Ti se pare ca nu esti suficient de pregatita sa pleci in aceasta calatorie, esti nemultumita de felul in care arati, ai impresia ca nu ai suficienta grija de familie si iti reprosezi faptul ca nu i-ai pregatit mai bine pe membrii familiei pentru plecarea ta. Sunt intrebari care te preocupa inainte de plecare si care te fac sa te simti dezamagita de tine insati.

3 Fericire

Sentimentele care te cuprind inainte de plecarea intr-o calatorie sunt contradictorii. Asadar, poti trece de la stari de anxietate la stari de maxima fericire, gandindu-te ca vei putea sa te odihnesti, sa socializezi si chiar sa citesti.

4 Teama

Grija fata de familia ta nu-ti da pace, astfel ca iti trec prin minte fel si fel de scenarii despre ce intamplari neplacute se pot intampla in lipsa ta, iar teama te cuprinde.

5 Nesiguranta

Faptul ca nu stii cum va decurge calatoria te face sa fii nesigura. Te gandesti cum vor reactiona prietenii tai cand te vor vedea, ce vei face in timpul petrecut cu ei si multe alte preocupari insignifiante.

6 Vina

La un moment dat se instaleaza si sentimentul de vina, intrucat simti ca nu ar trebui sa te bucuri ca pleci de langa familia ta si te gandesti ca esti o persoana rea. Iti trec prin minte tot felul de intrebari: ce vor face copiii fara tine? ce vor face noaptea daca au cosmaruri? cum se va descurca sotul tau?

Insa, daca stii ca sotul tau este capabil sa aiba grija de copii si nimic rau nu li se poate intampla, este recomandat sa nu-ti mai faci griji si sa nu iti mai pui atatea intrebari. Apuca-te de impachetat hainele si pregateste-te pentru o calatorie frumoasa, in care sa te relaxezi.

Sursa foto: etovolosy.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului