Cresterea copilului

#cuplu #infidelitate #incredere #greseala

Cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile inselate

Descoperirea unei infidelitati a sotului poate fi un moment traumatizant pentru cele mai multe femei. Daca vrei sa limitezi impactul negativ al acestei vesti, afla care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile atunci cand afla ca au fost inselate.

Multe femei reactioneaza impulsiv atunci cand afla ca sotul le-a inselat si risca sa faca lucruri pe care mai tarziu le vor regreta.

Nu lasa furia, frica si durerea sa te domine in acest moment dificil si evita cele cinci greseli majore, care ar putea agrava situatia. Afla care sunt greselile cele mai frecvente ale femeilor atunci cand afla ca au fost inselate:

 

1  Isi parasesc imediat sotul

 

Odata ce increderea a fost incalcata intr-un cuplu, relatia se poate termina rapid. Nu lua insa decizii pripite, cum ar fi sa-l dai imediat afara sau sa depui actele de divort.

Chiar daca te hotarasti sa te desparti de barbatul care te-a inselat, este bine sa o faci dupa ce ai cantarit problema rational, nu intr-un moment de furie.

Monitorizeaza cu atentie actiunile sotului tau si noteaza intr-un jurnal informatiile relevante. Ele ti-ar putea folosi mai tarziu, intr-un eventual proces de divort sau pur si simplu intr-o discutie sincera cu sotul tau.

Tine cont de faptul ca, atata vreme cat sotul tau traieste in continuare cu tine, ar mai putea exista sanse de impacare, de depasire a acestei probleme, in situatia in care hotarasti ca mai vrei sa continui relatia.

 

2  Discuta situatia cu toti apropiatii

 

Odata ce ai aflat ca sotul te inseala, ai putea avea nevoie de o parere obiectiva din partea unei persoane in care ai incredere. Alegerea acestei persoane este foarte importanta.

Nu discuta infidelitatea lui cu toti apropiatii, deoarece ai putea intampina dificultati neprevazute. Evita sa faci confidente unui barbat. Acesta ar putea sa-i ia partea sotului infidel . Deasemenea, exista multi barbati care nu ar ezita sa profite de o femeie vulnerabila emotional, propunandu-i o "razbunare".

Evita sa discuti situatia cu rudele lui, care ar putea sa-i ia partea sau chiar sa il avertizeze ca stii despre aventura lui. Nici rudele tale nu sunt neaparat confidenti buni. In cazul in care hotarasti sa mai dai o sansa relatiei tale, s-ar putea ca ei sa aiba o atitudine ostila fata de sotul tau, sau chiar fata de tine, pentru ca l-ai iertat.

 

3  Se prefac ca nu s-a intamplat nimic

 

Daca negi  vehement posibilitatea ca sotul tau sa te insele si cauti scuze pentru indiciile descoperite, ii dai practic acceptul sa-si continue aventurile.

Nu te preface ca nu se intampla, deoarece acest lucru il poate face sa fie chiar multumit de sine, pentru ca a reusit sa-si duca la bun sfarsit planurile.

Cu cat astepti mai mult, cu atat va fi mai dificil sa mai dai o sansa casniciei tale, daca hotarasti ca relatia voastra merita o sansa de a fi reparata.

 

4  Il confrunta fara dovezi

 

Inainte de a discuta situatia cu sotul tau si de a-l informa ca stii de aventura lui, trebuie sa ai dovezi. In absenta lor, el poate minti in continuare si ultimele sanse de impacare pot fi distruse.

Alege un moment potrivit, in care sa puteti discuta pe larg subiectul, fara intreruperi . Nu il intreba daca te-a inselat. Arata-i dovezile stranse si intreaba-l de ce a recurs la infidelitate, de cat timp a inceput aventura si ce vrea sa faca acum, dupa ce tu i-ai aflat secretul.

Asculta cu atentia raspunsurile sotului tau pentru a putea analiza corect situatia. Doar dupa ce afli raspunsurile lui, vei putea lua cea mai buna decizie pentru tine si pentru relatia voastra.

 

5  Se gandesc prea mult la cealalta femeie

 

Una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face dupa ce ai aflat de aventura sotului tau, este sa cauti informatii despre cealalta femeie.

Curiozitatea este un lucru normal, insa nu ar trebui sa-ti irosesti timpul si energia cu ea. Daca o aduci in discutie, pierzi din vedere cel mai important aspect: casnicia voastra si viitorul ei.

Nu o contacta si nu ii cere sa-ti lase sotul in pace. Barbatul cu care te-ai insurat a luat singur decizia de a te insela si, chiar daca ea nu ar fi fost disponibila, ar fi gasit cu siguranta o alta femeie.

Daca o insulti de fata cu sotul tau, il vei face sa-i ia apararea si te vei indeparta si mai mult de el.

Indiferent daca alegi sa iti ierti sotul pentru infidelitate sau daca alegi calea divortului, evita aceste greseli, care pot agrava situatia si te pot rani si mai mult pe termen lung.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului