Cresterea copilului

# jocuri educative #copii #jocuri copii

Cele mai interesante jocuri educative pentru copii

Copiii invata mult mai usor si isi dezvolta creativitatea prin intermediul jocului. Desi exista tendinta generala ca jocurile clasice sa fie inlocuite cu cele de pe calculaor, tot mai multi parinti constientizeaza ca in acest mod va fi afectata spontaneitatea, creativitatea si initiativa celor mici.

Invata-ti copilul sa isi foloseasca mintea chiar si atunci cand se joaca. Iata cele mai interesante jocuri care stimuleaza inteligenta copilului tau.


1. T.O.M.A.N.A.P


Nu-i asa ca ai jucat si tu in copilarie TOMANAP?

TOMANAP sau, pe intelesul tututor, T- tari, O- orase, M- munti, A- ape, N- nume, A- animale/ pasari, P- plante, presupune completarea acestor rubrici cu niste cuvinte care sa inceapa cu o litera aleasa la intamplare.

Astfel, pentru litera "F", vom avea Tara- Franta, Orasul- Frankfurt si lista continua pana la completarea tuturor rubricilor.

Jocul este amuzant, iar in spiritul competitiv, copilul tau isi consolida cultura generala. Este un joc accesibil copiilor marisori, cu varsta intre 10 si 14 ani.


2. X si O, Spanzuratoarea, Biscuitele


X si O si Biscuitele sunt jocuri de logica, in vreme ce Spanzuratoarea este mai mult un joc de cultura generala si intuitie,care ii va pune la contributie mintea psutiului tau.

Pentru Spanzuratoarea este nevoie de doi jucatori- unul care se gandeste la un cuvant si ii ofera cateva indicii partenerului de joc si altul care trebuie sa ghiceasca respectivul cuvant, prin sugerarea literelor care il compun.

Exista un numar limitat de incercari, iar daca jucatorul nu reuseste sa descopere cuvantul, va fi "spanzurat" simbolic, printr-un desen pe hartie.

Acest joc este util pentru copilul tau, deoarece in acest mod isi va imbogati vocabularul. Uneori, cuvintele pot fi inlocuite cu expresii.


3. Fazan


Fazan este un joc destinat copiilor cu varsta peste 6 ani. Scopul acestuia este de a dezvolta atentia, imaginatia si memoria. Totodata, limbajul copilului se va dezvolta considerabil.

Fazan presupune un numar mai mare de jucatori; cand un jucator este blocat sau nu reuseste sa mai gaseasca un cuvant, devine F si sta o tura. Dupa fiecare blocaj, jucatorul mai primeste o litera, pana se formeaza cuvantul FAZAN. In acel moment jucatorul iese din joc. Ultimul ramas va fi desemnat castigator.


4. As manca o portocala


Jocul "As manca o portocala" este destinat copiilor cu varsta peste 7 ani; este nevoie de minim 5 jucatori.

Prin intermediul acestui joc, copiii isi dezvolta atentia si memoria si invata mult mai usor numerele.

Fiecare participant va primi o cifra, in functie de numarul celor care joaca. Ulterior, copiii vor purta numele portocalei cu numarul atribuit. Animatorul trebuie sa spuna "as manca X portocale", iar copilul care isi da seama ca este vorba despre el ii va raspunde "De ce?", apoi va avea el rolul de animator.

In cazul in care un jucator nu este atent cand il striga animatorul sau apeleaza o portocala care a iesit din joc, va fi eliminat.

Castiga jucatorul care reuseste sa stea in cursa pana la final.

Sursa foto:matiani.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare