Cresterea copilului

#gaze intestinale #gaze bebelusi #combatere gaze #combatere gaze bebelusi

Cele mai simple metode pentru combaterea gazelor intestinale la bebelusi

Gazele intestinale sunt diferite de colici, dar simptomele lor sunt asemanatoare si distrug instantaneu linistea bebelusului si, inevitabil, si pe a ta. Din cauza crampelor abdominale pe care le provoaca, micutul plange, este iritat si agitat. Aceste probleme sunt frecvente la varste mici, fiind cauzate in general de comportamentele alimentare, insa pot fi prevenite cu succes daca respecti cateva trucuri simple!

La bebelusi, balonarea si gazele nu sunt provocate atat de continutul alimentar al meselor, intrucat laptele este singurul aliment pana pe la varsta de 5-6 luni, cat de modul in care este hranit si ajutat bebelusul sa manance corect.

Alapteaza-l sau hraneste-l in pozitia corecta

Gazele tind sa se formeze in intestinele bebelusului atunci cand este hranit intr-o pozitie incomoda, cum ar fi la orizontala, in care eructarea aerului este greu de realizat. Pentru prevenirea aparitiei crampelor incomode, este indicat sa-ti hranesti copilul intr-o pozitie in care capul este intotdeauna mai sus de restul corpului.

Cumpara-i o tetina adecvata pentru biberon

Gazele intestinale se formeaza si atunci cand copilul inghite foarte mult aer in timpul mesei. Daca nu vrei sa ai de-a face cu nopti nedormite din cauza durerilor provocate de gaze, cumpara-i o tetina adecvata pentru biberon sau asigura-te ca prinde mamelonul cu toata gurita, astfel incat sa nu patrunda aer in timpul suptului la san.

Pune-l sa eructeze aerul dupa fiecare masa

Dupa fiecare masa de lapte, indiferent ca este praf sau de la san, este important sa respecti regula eructatului, pentru ca micutul sa elimine aerul inghitit odata cu mancarea si sa scape astfel de riscul formarii gazelor si aparitiei durerilor de burtica. Pune copilul in pozitie verticala, pe umar, si bate-l bland pe spate, pentru a favoriza eliminarea aerului.

Lasa-l sa stea pe burtica

Nu il pune in aceasta pozitie imediat dupa masa, ci dupa ce laptele a fost digerat, pentru a preveni varsaturile. Specialistii sustin ca pozitia pe burtica favorizeaza eliminarea gazelor acumulate in intestine.

Maseaza-l bland pe burtica

Si masajul este eficient in eliminarea gazelor si prevenirea balonarii bebelusului. Tine-l culcat, pe spate, si maseaza-i bland burtica, cu doua degete, pornind din capul pieptului spre buric, pentru a stimula eliminarea naturala a gazelor si evitarea neplacerilor cauzate de crampele abdominale.

Sursa foto: es.forwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare