Cresterea copilului

#printese disney #cercetari #disney #copii #studiu

Cercetatorii atentioneaza: printesele Disney, daunatoare copiilor

Printesele Disney sunt adorate de copii din intreaga lume, ce sunt atrasi de magia desenelor animate, iar producatorii de la The Walt Disney Company au profitat de acest lucru, lansand in anul 2000 o linie de figuri ce include jucarii, costume si alte produse bazate exclusiv pe tematica printeselor din desenele animate.

Se pare insa ca acestea au o influenta negativa, in special asupra copiilor prescolari, facandu-i sensibili la stereotipuri.

Un sudiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Brigham Young, pe un esantion de 198 de copii prescolari, ce interactioneaza frecvent cu printesele Disney, a aratat ca aceasta cultura magica nu este atat de inofensiva cum pare. Profesorul Sarah Coyne afirma ca aceasta tendinta poate influenta copiii prescolari sa fie mai sensibili la stereotipuri potential daunatoare, scrie mediafax.ro.

"Eu consider ca parintii cred ca aceasta cultura Disney Princess este una sigura. Acesta este cuvantul pe care l-am auzit intruna - este "sigur". Dar daca suntem, realizam saltul complet si adoptam aceasta cultura, parintii ar trebui sa ia in considerare adevaratul impact pe termen lung al culturii printeselor", afima Sarah Coyne.

"Stim ca fetele adera puternic la stereotipurile de gen feminin si simt ca ele nu pot face unele lucruri. Ele nu se simt sigure ca pot fi bune la matematica si stiinta. Fetelor nu le place sa se murdareasca asa ca e putin probabil ca ele sa experimenteze lucruri noi", explica Sarah Coyne.

Cercetatorii considera ca parintii nu trebuie sa elimine complet cultura printeselor din viata copiilor, insa atrage atentia asupra faptului ca este foarte important sa aleaga pentru o gama larga de jucarii.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top
Top