Cresterea copilului

# abilitati de baza copii # abilitati de baza #copii #scoala #abilitati

Cinci abilitati de baza ale copilului pentru anii de scoala

Nici nu s-a terminat bine vacanta de vara ca deja au inceput pregatirile pentru noul an scolar. Parintii care se bucura acum de primul an de scoala din viata celui mic au de cantarit mai multe aspecte importante din timpul ramas. Unul dintre ele ar fi daca copilul si-a dezvoltat in cei 7 ani de acasa toate abilitatile necesare inceputului academic.

Iata cinci abilitati esentiale pe care orice copil ar trebui sa le aiba inainte de a trece in clasa 0:

1. Imaginatie si creativitate

Un copil vesel, activ si implicat in demersul de invatare este implicit un copil curios. Iar curiozitatea este strans legata de imaginatie si creativitate. Aceasta abilitate poate fi dezvoltata inca de la varste fragede, atat la gradinita cat si acasa, prin diverse jocuri de imaginatie, povesti si mai ales, prin colorat, pictat, desenat, decupat sau orice alt tip de lucru manual.

Va recomandam produsele de coloriaj Maped Romania care dezvolta pe deplin abilitatile creative ale celui mic si sunt special concepute sa ii ofere o experienta educativa, sigura si mai ales, distractiva.

2. Memorie

Copiii memoreaza mai usor lucrurile care li se par interesante sau care le atrag atentia intr-un fel sau altul. De la replicile haioase din desene animate pana la notitele colorate de pe caiet, asigura-te ca este inconjurat de elemente cat mai atractive. Un set hazliu si educativ gasiti si la Maped Romania, din gama ColorPeps, unde fiecare creion este imbracat in blana unui animal pentru a-i invata pe cei mici animalele. Puteti incepe cu mici jocuri de memorie de pe urma acestora pentru a-l pregati pentru cantitatile de informatii pe care le va memora ulterior in timpul scolii.

3. Filtrarea informatiilor si prioritizare

Odata cu inceperea scolii, copilul va fi pus in situatia de a lua notite. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa te asiguri ca are abilitatea de a selecta informatiile esentiale dintr-o poveste. Poti incepe prin a-i citi diverse povestioare si a-l intreba la finalul acestora care au fost personajele principale sau alte elemente-cheie.

Atunci cand vine vorba de teme insa, el va trebui sa stie ce presupune prioritizarea si sa aiba cunostinte de baza in ceea ce priveste gestiunea timpului. Astfel, activitatile scolare au prioritate fata de cele recreative, iar tema pentru maine dimineata este mai importanta decat cea pentru saptamana viitoare, chiar daca cea din urma este mai atractiva.

4. Atentie si concentrare

O modalitate ingenioasa de a dezvolta atentia copilului este prin activitati de decupare. Va recomandam sa optati catre foarfece rezistente, cu varfurile rotunjite pentru a evita accidentarile, care taie doar hartia.

Desi poate nu v-ati fi gandit, coloratul este o activitate care ar putea dezvolta armonios abilitatile de concentrare ale copilului. in special acolo unde este vorba despre carioci cu varf dublu (adica atat penita subtire, cat si groasa), cel mic va cultiva capacitatea de multi-tasking, atentie la liniile trasate si concentrare pe forma pe care doreste sa o obtina/coloreze.

5. Organizare si disciplina

Pentru copii disciplina se manifesta prin cel putin o rutina zilnica. Mersul la scoala in sine va deveni o rutina pentru cel mic, insa el va tinde sa respinga scoala daca nu este deja obisnuit cu un program inca de dinainte. Un truc prin care sa evitati anxietatea celor mici privind rutina mersului la scoala este sa aveti tot timpul un set de creioane sau carioci haioase in geanta, pe care sa le foloseasca in masina sau autobuz. Produsele din gama ColorPeps de la Maped au varful rezistent la socuri, astfel ca si daca le scapa pe jos, vor ramane intacte.

Acestea sunt doar cateva exemple de activitati si mici tips-uri pe care le puteti aplica in pregatirea princhindelului pentru clasa 0. Este un moment important atat pentru el, cat si pentru parinte, motiv pentru care orice modalitate suplimentara de pregatire si usurare a tranzitiei la noul an scolar se poate dovedi a fi un real ajutor.

Descopera gama de produse educative Maped Romania pe www.maped.com.ro sau pe retelele de socializare: Facebook (http://facebook.com/MapedRomania/) si Instagram (@maped.ro).

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului