Cresterea copilului

# conditii joaca #joaca #copii

Conditiile de joaca ale copiilor tai, atat de importante

Astazi conditiile de joaca pentru copii sunt cel putin prioritare pentru tine ca parinte. Fie ca merge la gradinita si curtea este dotata cu jucarii de exterior, trambulina, fie ca ai chiar in curtea casei ceva spatiu pentru joaca, conditiile trebuie sa fie sigure, iar aparatele de joaca impecabile din punct de vedere al interactiunii copilului cu ele.

De cele mai multe ori timpul copilului se va imparti disproportionat intre familie si colectivitatea in care ai ales sa mearga. Gradinita ocupa primul loc in care socializeaza si isi petrece cea mai mare partea a zilei pana cand, dupa orele de serviciu, il vei lua acasa. Alegerea gradinitei are puncte prioritare de indeplinit in acceptiunea unui parinte grijuliu. Conditiile din salile de clasa, personalul calificat, normele de igiena alimentara, distanta fata de casa, dar si dotarea spatiilor de joaca interioare si exterioare cu jucarii si jocuri adecvate varstei.

Acasa este ceva mai simplu pentru ca in familie hotararile se iau rapid si contin din start acel criteriu de calitate in privinta a tot ceea ce se cumpara pentru copil. Hrana, imbracaminte, jocuri si jucarii de interior sau exterior, toate sunt trecute prin sita cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca.

Daca in privinta gradinitei nu prea se pot lua hotarari din exterior, insa se poate adopta criteriul de acceptare sau nu, ei bine acasa nimic nu te va impiedica sa dotezi spatiul de joaca exact asa cum crezi de cuviinta – trambuline copii, tobogane, cosuri baschet, etc..

Sa presupunem ca nu detii o curte, insa apartamentul este suficient de larg incat sa poti aseza pe hol sau chiar in camera copilului diferite jocuri de dimensiuni ceva mai mari decat jucariile obisnuite. Ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca orice copil are nevoie simultan de dezvoltarea abilitatilor mintale si a celor motrice.

Sa tii un copil pe loc ore la rand, doar jucandu-se cu un ursulet sau cu o papusa, este cea mai mare nepotrivire in raport cu dezvoltarea sa. Prin urmare miscarea este esentiala si vei intelege asta in special in anotimpul ploios sau geros, in general cand vremea este neprielnica pentru iesit afara.

O idee foarte utila pentru miscarea copilului chiar in casa si cu atat mai mult afara cand este vreme buna este montarea unui tobogan. Da, desi ar putea parea greu de pus in practica, poti cumpara o trambulina copii sau chiar acum sunt disponibile tobogane copii pentru cei mai mici dintre acesteia.

Acest tip de jucarie de interior sau exterior, in functie de dimensiuni, aduce copilul in situatia de a incepe sa-si coordoneze miscarie intre picioare si maini si ceea ce este cel mai important sa isi invinga teama inerenta de a se lasa sa alunece de la o anuminta inaltime. Odata cu tine va prinde gustul datului pe topogan, iar in cel mai scurt timp il vei auzi cerandu-ti „Inca o data pe topogan!”

Daca alegi sa instalezi un tobogan copii in exterior verifica cu multa atentie spatiul de montare si in special zona de iesire de pe panta oricarui tobogan. Planeitatea trebuie sa fie perfecta, iar eventuale resturi de crengi sau alte reziduri trebuiesc obligatoriu indepartate.

Daca ti-am dat o idee buna, nu uita sa verifici intreaga oferta de tobogane copii pe care hitmag.ro o are in portofoliu si vei descoperi ca exista topogane cu dimensiuni si inaltimi pentru fiecare varsta a copiilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare