Cresterea copilului

#copii #atractivitate #incredere copii

Copiii au mai multa incredere in strainii cu chip atragator

Castigarea increderii unui copil este un lucru foarte greu de realizat, chiar si pentru parinti. Cu toate acestea, se pare ca persoanele care au un chip atractiv au cele mai multe sanse de a se bucura de simpatia unui copil, afirma psihologii americani.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au testat reactiile a 32 de copii in varsta de 4 si 5 ani.

Astfel, pozele folosite in studiu au fost selectate dintr-un total de 56 de imagini de catre un grup de studenti care le-au evaluat pe baza atractivitatii. Copiilor le-au fost prezentate doar acele chipuri aflate in pozitii opuse, respectiv cele considerate a fi atragatoare si cele neatragatoare, scrie publicatia britanica "Daily Mail".

Femeile atragatoare, cele mai predispuse sa castige increderea copiilor

"Cand invata lucruri despre lumea inconjuratoare, copiii se bazeaza foarte mult pe informatiile provenite de la oameni. Studiile anterioare au demonstrat ca micutii pot fi influentati de o serie de factori, cum sunt corectitudinea adultului fata de ei sau daca acestia din urma le sunt familiari. Cercetarea noastra si-a dorit sa examineze modul in care un copil are incredere intr-un strain atractiv, fata de un altul care nu are un chip la fel de atragator", a declarat cercetatorul-sef, doctorul Igor Bascandziev, de la Universitatea Harvard.

Copiilor le-au fost prezentate sase obiecte noi, iar apoi cercetatorii i-au rugat sa le numeasca. Chiar daca au ghicit corect sau nu, micutii au fost indrumati sa caute ajutor la una dintre doua persoane. In acest moment al testului, copiilor li s-au aratat doua poze care infatisau cele doua chipuri (unul atractiv si unul neatractiv) si li s-a cerut sa indice cine ar cunoaste raspunsul corect.

Dupa ce au facut aceasta alegere, micutilor li s-au oferit variantele de raspuns ale fiecarei femei prezentate in poza. Cand li s-a cerut sa spuna cine are dreptate, atat baietii, cat mai ales fetitele au dat crezare raspunsurilor atasate fotografiilor care prezentau femei frumoase.

Sursa foto: counselheal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare