Cresterea copilului

#rezultate invatatura #copii #televizor #dezvoltare vocabular

Copiii care se uita la televizor mai mult au rezultate mai bune la invatatura

Vrei ca micutul tau sa obtina rezultate mai bune la invatatura? Permite-i sa se uite mai mult la televizor decat o faci in prezent! Pare halucinant, insa aceasta este concluzia unui studiu britanic, care a descoperit diferente legate de performantele scolare intre copiii care petrec ore in fata ecranului, comparativ cu cei care o fac mai putin.


Rezultatele sunt contrar asteptarilor

Daca vrei ca cel mic sa se dezvolte armonios nu il lasa mai mult de doua-trei ore pe zi la televizor. Aceasta este recomandarea specialistilor, unanim imbratisata de catre toti parintii. Acum insa, un studiu la Universitatii din Londra, citat de Daily Mail, releva faptul ca cei care se uita la televizor, timp de trei ore sau mai mult in fiecare zi, sunt mai avansati din punct de vedere intelectual cu trei luni decat micutii care petrec mai putin de o ora in fata televizorului.

Potrivit cercetatoarei care a condus studiul, dr. Alice Sullivan, din cadrul Institutului de Educatie al Universitatii din Londra, rezultatele au fost contrar asteptarilor, iar valoarea educationala a televiziunii si programelor educative a fost subestimata. "Chiar ii poate ajuta pe copii sa isi dezvolte vocabularul, fata de cel pe care il primesc de la familie", explica dr. Sullivan.


Somnul si masa la ore regulate fac diferenta

Rezultatele echipei sale reprezinta o parte a unei analize care si-a propus sa examineze invocarile aduse de anumiti politicieni britanici, precum David Cameron, potrivit carora aptitudinile parintesti sunt mult mai importante decat deprinderile sociale in legatura cu cat de bine se descurca copiii la scoala si, mai tarziu, in viata. Concluziile academicienilor s-au bazat pe rezultatele unui proiect numit Millennium Cohort Study, care a implicat 11.000 de copiii britanici in varsta de 7 ani ce au fost monitorizati inca de la nastere.

Dar privitul la televizor nu a fost singurul lucru pe care l-au comparat cercetatorii. Astfel s-a constatat ca micutii care mananca la ore regulate au un avans de sase saptamani la citit si la scris fata de ceilalti, iar cei care se culca la aceeasi ora sunt cu doua luni inaintea celor care nu au un anumit program de somn.

Studiul a mai relevat faptul ca acei micuti ai caror parinti au slujbe stabile si bine platite sunt cu mai mult de un an avansati fata de cei care au parinti cu slujbe necalificate.

Sursa foto: filosomidia.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului